Vasse verliest de derby tegen KOSC in Ootmarsum

Vasse heeft zondag verzuimd om de koppositie te pakken op bij KOSC. De Vassenaren kwamen nog op voorsprong maar gaven de wedstrijd in de laatste 5 minuten weg. In de eerste helft had KOSC het meeste balbezit, maar dit leidde niet tot echt gevaarlijke momenten voor het Vasserse doel. Vasse kon wel een aantal keer gevaarlijk worden maar kon de trekker niet overhalen.
In de tweede helft ontbrandde het duel volledig. Vasse kwam na 50 minuten op voorsprong door een doelpunt van Sam Haarhuis. Wat volgde was een spelbeeld waarbij Vasse er nog moeilijk uit kon komen. Vasse leek na 70 minuten op een 2-0 voorsprong te komen, maar een schot van Sam Haarhuis spatte uiteen op de paal. KOSC bleef drukken en werd steeds gevaarlijker. In de 85e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van KOSC en niet veel later volgde ook de 2e goal van KOSC nadat een bal niet goed werd verwerkt achterin. Vasse probeerde nog door optimistisch spel de gelijkmaker te scoren, maar het werd niet meer gevaarlijk. De blauwwitten verliezen hierdoor haar eerste wedstrijd van het seizoen en bezet nu de 3e plek.
Volgende week zondag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, en dat is een hele bijzondere. De tegenstander heet dan namelijk SV Almelo, en dat team staat dit seizoen onder leiding van Thijs Houwing die zijn voetbalopleiding natuurlijk begon in het blauwwitte tenue van SV Vasse.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer