Fleringen toont veerkracht en neemt eerste drie punten van het seizoen mee uit Overdinkel

Fleringen speelde op zondag 6 oktober een uitwedstrijd bij Sportclub Overdinkel. Sportclub Overdinkel wordt getraind door de oud-Fleringen trainer Tim Meijerink en wist de vorige speelronde te imponeren met een duidelijke 5-0 overwinning op SV Delden. Fleringen kon deze wedstrijd op de geblesseerde Tieme Koopman na beschikken over een volledig fitte selectie. Dit betekende dat Jasper Slaghekke na een blessure weer fit genoeg was om op de bank plaats te nemen. De rest van de bank werd gevormd door Robin Heithuis, Brent van der Kamp en Lars Schoemaker. Steven Schepers keerde na een tweetal invalbeurten terug in de basisopstelling na een handblessure.

De eerste tien minuten was er weinig te beleven op het prachtige sportcomplex van Overdinkel. Beide teams waren zoekende en gebruikten de beginfase om af te tasten. Totdat na een kwartier spelen Sportclub Overdinkel met een prachtig afstandsschot de lat teisterde. Beide teams leken wakker geschud want plotseling werd de wedstrijd levendiger. Het was vooral Fleringen dat langzaam de touwtjes in handen kreeg en met goed spel zich een aantal keer prima door de Overdinkelse defensie wist te voetballen. Langs de zijlijn werd zelfs door een aantal mensen gefluisterd dat dit misschien wel de beste eerste helft van Fleringen dit seizoen was.

Na een half uur spelen had Fleringen op voorsprong moeten komen. Met een splijtende steekpass lanceerde Tim Stopel de rappe Bram Meen. Met een vrije doortocht richting het doel schoot Bram Meen één op één met doelman Cander Breukers tegen de paal. Fleringen speelde goed en had de touwtjes op het middenveld stevig in handen. Dit was knap, omdat Overdinkel met name door Jouri Klein Robbenaar en Sven Regtop over veel kwaliteit beschikt. Gijs en Dries Koopman speelde uitstekend en met de vele positiewisselingen tussen Steven Schepers en Sjoerd Booijink zorgde Fleringen voor veel dreiging. De behendige Darren Verbeek had een zware dobber aan rechtsback Simon Elshuis en kwam weinig aan de bal. Fleringen had moeten scoren maar vlak voor rust kreeg Fleringen de deksel op de neus. Na een voorzet van de rechterkant werd door de ingelopen Gianni Grado de 1-0 voorsprong voor Overdinkel op het scorebord gezet. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft toonde Fleringen veerkracht en was de mentaliteit geweldig. Iedereen hielp elkaar en hierdoor wist Fleringen de druk op het doel van Cander Breukers op te voeren. Na een uur spelen resulteerde dit in de gelijkmaker van Fleringen. Tim Stopel had het weer eens op de heupen en wist met een fraaie pass Steven Schepers te bereiken. De vaardige middenvelder van de Fleringers twijfelde niet en schoot met een harde volley de gelijkmaker tegen de touwen. Overdinkel wilde koste wat kost de overwinning behalen en ging meer risico nemen. Hierdoor kreeg Fleringen veel ruimte op de counter. Sportclub Overdinkel zorgde voor veel gevaar met voorzetten vanaf de zijkant die veelal door Jeffrey Heithuis en Wout Booijink weggekopt werden.

Fleringen kwam onder druk te staan en het was vrouwen en kinderen eerst voor de formatie van Hielke aan de Stegge. Fleringen wankelde maar kreeg in de omschakeling toch een aantal prima mogelijkheden die via de ervaren aanvoerder Jeroen Kamphuis van Overdinkel onschadelijk gemaakt werden. Lars Schoemaker kwam het laatste kwartier in de ploeg voor Tim Stopel en Jasper Slaghekke kwam aanvoerder Martijn Poppink aflossen. In de 85e minuut kwam Fleringen op voorsprong. De ingevallen Jasper Slaghekke nam het doel van Overdinkel onder vuur en het schot werd losgelaten door doelman Breukers. De bal bleef liggen in het strafschopgebied en Bram Meen was er als de kippen bij om de 1-2  binnen te jagen.

De vreugde bij Fleringen was enorm en er werd alles op alles gezet om de overwinning over de streep te trekken. Hielke aan de Stegge bracht Robin Heithuis als extra verdediger in de ploeg voor Dries Koopman en de fysiek sterke mandekker had enkele prima ingrepen in huis in de laatste minuten. Er werd gevochten als leeuwen en Fleringen legde een fantastische mentaliteit op de mat. De vreugde uitbarsting die na het laatste fluitsignaal volgde was veelzeggend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer