HC Twente Heren ook te sterk voor HCHN

Zondag speelde HC Twente Heren thuis de competitie wedstrijd tegen HCHN H1. Op eigen veld was Twente te sterk voor de club uit Nijverdal en won uiteindelijk met 6–0. Twente blijft hierdoor ongeslagen koploper van de competitie samen met Nijkerk H1 met vijftien punten uit vijf wedstrijden.

Twente begon de wedstrijd zeer sterk en scoorde al in de derde minuut de openingstreffer. Een treffer door Max Pierik 1-0. Twente speelde goed samen en drukte de tegenstander tot in de eigen cirkel. Een strafcorner zorgde voor de voor de 2-0. Olivier Bronk sloeg de bal hard en zuiver in de rechter hoek van de goal. Twente bleef goed spelen en kreeg veel kansen maar wist deze niet te benutten. De club uit Nijverdal bleek een stugge tegenstander te zijn. Het leek of Twente de rust in zou gaan met een 2-0 voorsprong  maar toen scoorde Twente de 3 -0 vlak voor het rust. Met weer een mooie goal van Olivier Bronk.

In de tweede helft bleef Twente goed hockeyen en zette de tegenstander onder druk. Zo scoorde Twente na tien minuten in de tweede helft de 4-0. Weer dankzij een strafcorner. Dit keer een prachtige sleeppush in de rechter kruising door Tim Jongman. Een paar minuten later was het weer raak voor Twente, Wouter Smulders schoot de bal in de kruising voor de 5-0.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Twente de 6-0,de laatste goal van de wedstrijd. Na een prachtige snelle combinatie door Twente wist Olivier Bronk de bal weer in het net te leggen voor zijn derde goal van de dag. Nijverdal bleef tot het eindsignaal fanatiek hockeyen, en creëerden nog een paar kansen aan het einde van de wedstrijd. Keeper van Twente Jasper Notenboom wist deze kansen te keren en voor het eerst dit seizoen weet Twente de nul te houden.

Komende vrijdag speelt Twente om 20.30 uur thuis voor de Silvercup tegen de directe concurrent van vorig jaar, Doetinchem Heren.

Newsoutside Sportverlichting