Rivo Rijssen Dames vergeet door te drukken tegen Set Up’65 3

Afgelopen zaterdag was er opnieuw een thuiswedstrijd gepland voor de Rijssense dames. Van meet af aan nam Set Up het initiatief. Rivo kwam niet onder de serve druk uit en al snel stond de 0-5 op de borden. Gedurende deze eerste was het heel duidelijk dat Set Up niet gekomen was om wat weg te geven. Rivo werd continu onder druk gehouden en maakte zelf te veel fouten om een ommekeer teweeg te brengen. Uiteindelijk was de eindstand 17-25 en dus 0-1.

De tweede set gaf gelukkig een ander beeld voor de Rivo meiden. De foutenlast ging wat omlaag, aanvallen werden gescoord maar wegkomen bij Set Up was er in eerste instantie nog niet bij. Tot 12-11 ging het mooi gelijk op maar bij 15-13 vond Stephanie de Bruin het wel tijd om eens een gaatje te slaan. Met een geweldige serveserie, waarbij de rally’s tussendoor ook steeds in Rivo voordeel werden beslist, kwam Rivo voor op een comfortabele 22-13 voorsprong.

Set up pakte de serve terug, Rivo scoorde weer en zo werd het 23-15. Uitgemaakte zaak zou je denken. Set Up pakte nog een paar punten maar op 24-20 was daar dan wel het eerste setpoint. Die moet je dan wel maken natuurlijk. Set Up ging er nog eens vol voor, Rivo was de weg kwijt en van 24-20 stond het zomaar 24-24. Uiteindelijk drukt Rivo dus niet door en Set Up wel. Eindstand 25-27 en 0-2.

In de derde set gaat Rivo wel weer door met haar eigen spel, met enkele wisselingen weten de dames in het eerste deel van de set een mooie voorsprong op te bouwen van 13-8. Echter ook deze voorsprong kan niet worden vastgehouden. Via 17-17 kan Set Up de et redelijk eenvoudig binnenhalen op 20-25 en dus 0-3.

Net als vorige week lukt het Rivo nog wel om de vierde set te winnen. Waar het in het begin van deze set nog gelijk opging kon Rivo in het midden van de set een mooie voorsprong opbouwen. Bij 24-18 werd in de Reggehal nog even de adem ingehouden toen het nog 24-21 werd. Gelukkig maakte een fout serve een einde aan deze spanning en werd er toch nog een puntje gepakt (25-21).