Tim Lips moet zijn paard Eclips afmelden voor Boekelo

Met de eerste veterinaire keuring is Military Boekelo-Enschede van start gegaan. Voor TeamNl was er een dag voor aanvang van het evenement andermaal slecht nieuws toen Tim Lips zijn troef Eclips af moest melden. Gelukkig kwamen de vandaag aan de jury gepresenteerde paarden van Nederland allemaal door de keuring. Morgen begint de daadwerkelijke wedstrijd met de dressuur.

Na het afmelden van Eclips van Tim Lips bestaat het Nederlandse team nu uit Merel Blom met Ceda, Andrew Heffernan met Gideon en Raf Kooremans met Dimitri. Tim Lips zal met zijn topper Bayro wel als vierde man fungeren. Hij zal echter niet de dressuur en de cross rijden, maar uitsluitend beschikbaar zijn voor het springen mocht een van de andere teamleden onverhoopt uitvallen. Dit kan omdat de landenwedstrijd volgens het zogenaamde Olympische format verreden wordt, waarbij een combinatie gedurende de wedstrijd mag worden vervangen. Mocht hiervoor gekozen worden, dan levert het wel 20 extra strafpunten op. Een ander gevolg van het Olympic format is dat op de eerste dressuurdag al alle teampaarden in actie komen.

Lips rijdt zijn toppaard Bayro niet in de gehele wedstrijd omdat dit te zwaar is voor de schimmel. Bayro liep in het voorjaar veel wedstrijden en kwam het laatste weekend van augustus succesvol in actie tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland. Nu weer een gehele wedstrijd lopen van het kaliber Boekelo is teveel van het goede.

Boekelo is als finale wedstrijd van de FEI Nations Cup uitermate belangrijk voor TeamNL. Het is de laatste mogelijkheid om een startbewijs binnen te halen voor de Olympische Spelen in Tokio. Het laatste beschikbare startbewijs voor een team gaat naar het beste, nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten voor dit laatste team-ticket zijn Zwitserland en België. TeamNL heeft nu een kleine achterstand op Zwitserland en staat net voor België. Het dit jaar nog weinig fortuinlijke Nederlandse team zal met bondscoach Bettina Hoy er alles aan doen in Boekelo zo goed mogelijk te presteren.

TeamNL
De Nederlandse afvaardiging bij Military Boekelo-Enschede bestaat uit:
Merel Blom (Aalten) met Ceda en Chiccolino
Andrew Heffernan (Cheshire Gbr) met Gideon
Raf Kooremans (Turnhout) met Dimitri
Ilonka Kluytmans (Alphen Nb) met Image of Roses
Tim Lips (Breda) met Bayro
Jordy Wilken (Olst) met Burry Spirit
Nina de Haas (Hengstdijk) met Cocu en Divine H.E
Janneke Boonzaaijer (Renswoude) met Champ du Tailleur
Deze twee laatste amazones zijn beide lid van het KNHS Talententeam en maken hun debuut in Boekelo.

Alle starttijden en uitslagen zijn live te volgen via www.rechenstelle.de

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer