SVZW op bezoek bij DFS in Opheusden

Zaterdag gaat SVZW op bezoek bij SV DFS. Het is de 1e keer dat deze clubs tegen uit elkaar uitkomen in competitie verband. SV DFS werd op 1 oktober 2001 opgericht. De club ontstond als gevolg van een fusie tussen de sportvereniging ASV Sparta ’57 en de voetbalvereniging VV Opheusden. De sporten voetbal en gymnastiek kunnen in georganiseerd verband beoefend worden. In juli 2004 werd Sportpark ’t Heerenland in gebruik genomen.

Het eerste elftal kwam na het behalen van het klasse kampioenschap in de Eerste Klasse (1D van het thuisdistrict Oost) in het seizoen 2013/14 uit in de Hoofdklasse. Op het einde van het seizoen 2014/15 degradeerde de club, waardoor SV DFS weer uitkwam in de Eerste klasse. Na het klasse kampioenschap in 1A (West-I) in het seizoen 2015/16 kwam SV DFS weer uit in de Hoofdklasse waaruit het in het seizoen 2018/2019 degradeerde.

De huidige 1e selectie staat onder leiding van oud prof Arno Arts (eigen foto dfs). Aan hem nu de taak om te zorgen dat DFS bovenin gaat mee draaien in de 1e klasse, met als uiteindelijke doel promotie naar de hoofdklasse. Afgelopen zomer verlieten 8 spelers DFS. Daar staat ook de komst van 8 nieuwe spelers tegenover. In de beker begon DFS uitstekend aan het seizoen. Alle drie poule wedstrijden werden gewonnen. Met de doelcijfers 18 voor en 5 tegen. In competitie ging de 1e wedstrijd nog verloren tegen Bennekom, maar daarna werd gewonnen van Hierden en WHC.

 

eigen foto DFS

SVZW is na drie wedstrijden nog ongeslagen in de 1e klasse D. Afgelopen zaterdag werd met 2-1 gewonnen van KHC. SVZW had lange tijd veel moeite met de verdedigende speelwijze van KHC. Maar na een 2-0 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld. KHC ging alles of niets spelen en scoorde de 2-1. SVZW trok met de nodige moeite de 2-1 over de streep. Weer 3 punten erbij. Een mooi moment was ook het debuut van Aron Pouls in deze competitiewedstrijd.

Zaterdag wacht er een nieuwe uitdaging. DFS beschikt over een sterke selectie. Zij gaan ongetwijfeld bovenin meedraaien in de 1e klasse. Deze wedstrijd is een mooi meet moment voor SVZW om te kijken waar het team nu staat. DFS won zaterdag jl, met 2-3 van WHC. Volgens het eigen verslag van de club een zwaar bevochten overwinning. SVZW is gewaarschuwd, er worden geen cadeautjes uitgedeeld in Opheusden. De wedstrijd op sportpark ’t Heerenland begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer