Onnodig verlies Mariënberg tegen Oranje Nassau

Mariënberg boekte afgelopen zaterdag een totaal onnodig verlies tegen het op papier sterkere Oranje Nassau. Gezien de kansen verhoudingen had de thuisploeg minimaal verdiend om gelijk te spelen, misschien wel verdiend om te winnen. Maar het draait in het voetbal nog altijd om het benutten van de kansen, het maken van doelpunten.

Dat verzuimden de Mariënbergers, bovendien legden wij de twee doelpuntenmakers geen strobreed in de weg toen zij de 0-1 en de uiteindelijke 1-2 tegen de touwen werkten. Na 2 x 45 minuten onder uitstekende leiding van scheidsrechter Ron Steen uit Hengelo stond Mariënberg gewoon met lege handen. Vooral voor rust zat het pijnpunt bij Mariënberg. Minimaal twee keer had het net moeten bollen achter de keeper van ON uit Almelo. Ruststand 0-0.

Na rust was het bij notabene de eerste mogelijkheid voor ON meteen raak. Een lesje in effectiviteit optima forma, in plaats van voor te staan stond het na 48 minuten achter met 0-1. De veerkracht bij de jonge ploeg van trainer Niels van ’t Hoog was mooi om te zien.

Er werd op een kletsnat veld gestreden voor elke meter. Twintig minuten voor tijd schoot Erjan Lamberink beide ploegen weer op gelijke hoogte, al kreeg het daar onder meer wel de hulp van de doelman van ON van. Het schot leek houdbaar. Hierna werd het een duel van alleen maar bijna’s. Enkele keren leek Mariënberg op voorsprong te komen maar vlak voor tijd kreeg het genadeloos de deksel op de neus! Wederom niet adequaat ingrijpen in het doelgebied. Het was invaller Thijs Hindriks die van amper twee meter ON naar de overwinning schoot.