Blauw Zwart wint derby van KIOS’45

Na de zege op Olympus ’58, stond de teller qua punten op drie voor de ploeg uit Wierden. Tegenstander Kios ’45 had er bij aanvang twee verzameld. Bij Blauw-Zwart maakte Job Hakvoort zijn debuut in de hoofdmacht, waarvoor hij zichzelf meteen beloonde door de 1-0 te scoren. De ploeg uit Sibculo trok de stand gelijk, maar hierna nam Blauw-Zwart volledig het heft in handen en bouwde een voorsprong op van 4-1.

Waar Kios erg zoekend speelde, wisten de blauwhemden elkaar juist goed te vinden. De aanvallen konden op deze manier verzorgd worden uitgespeeld en de kansen werden afgemaakt. Zo werd uiteindelijk met een 10-4 voorsprong de kleedkamers opgezocht. In de eerste helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Blauw-Zwart bleef scoren en Kios bleef achter de feiten aanlopen, wat resulteerde in een 17-10 uitslag.

Door deze overwinning neemt Blauw-Zwart afstand van de onderste regionen en zal het er alles aan doen deze positieve lijn door te trekken. Te beginnen met volgende week de uitwedstrijd tegen Rivalen in Doesburg.

Newsoutside Sportverlichting