Dames Dynamo T. winnen in een vijfsetter in en van Zwolle

Dynamo begon tegen VC Zwolle afwachtend dat veel serve druk had. Er stond al snel 8-2 op het scorebord. Een time out hielp niets. Zwolle bleef met veel druk serveren en er kwamen weinig passes aan bij de spelverdeler, waardoor Dynamo niet aan het eigen spel toe kwam. De set eindigde dan ook in 25-11 voor VC Zwolle. De start van de tweede set was een kopie van de eerste en al snel stond Dynamo met 6-1 achter. Bij Dynamo ging er toch een knop om en werd de achterstand steeds kleiner met als resultaat een time out voor Zwolle bij 14-12. Maar de stijgende lijn kon niet door worden gezet. De set ging opnieuw naar Zwolle, nu met 25-20.
De derde set ging gelijk op en bij de stand van 11-12 nam de thuisclub opnieuw een time out. Dynamo begon beter te spelen, met serve druk en scoorde veel aan de buitenkant. Door het enthousiasme ging de set naar Dynamo met 23-25. Als Dynamo voor de winst wilde gaan moest de vierde set gewonnen worden. Het ging lang gelijk op, eigen fouten en mooie punten. Dynamo was als eerste bij de 20 met 4 punten verschil. Deze punten waren nog maar net genoeg, door 3 serve fouten van Zwolle ging deze set met 23-25 naar Dynamo.
Een vijfde set was nu nodig om een winnaar aan te wijzen. Dynamo bleef in het begin te afwachtend en keek al snel tegen een achterstand van 6-2 aan. Door een serve serie van Masu, wisselden de teams van kant bij 7-8. Uiteindelijk wist Dynamo de 5de set te pakken met een stand van 11-15 nam Dynamo de 3 punten mee naar Tubbergen.
Newsoutside Sportverlichting