DOS’37 wint in de slotfase van DZC’68

In Doetinchem kreeg DOS’37 haar tegenstander pas in de slotfase op de knieën, maar dan wel binnen negen minuten. DZC’68 maakte het de Vriezenveners zeer moeilijk, maar zag de drie punten alsnog verloren gaan door de 1-3 nederlaag.

DZC’68 speelde vanuit een zeer gesloten verdediging. Daar had DOS’37 moeite mee, want dat zorgde voor een laag tempo in de wedstrijd. Het creëerde maar twee goede kansen in het eerste deel van het duel. Uit een voorzet van Martijn Olde Olthof leek Ronald te Morsche zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar doelman Mike Thus keerde de inzet. Even later was hij ook Menno Kamphuis net iets te snel af, toen de laatste oog in oog met de doelman verscheen.

DZC’68 maakte gebruik van snelle counters. Maar dat spel leidde voor de thuisploeg pas vlak voor rust tot een grote kans. Tolgahan Yayla speelde zich vrij, maar doelman Patrick Nitert voorkwam een achterstand door een goede redding. Daardoor werd doelpuntloos de rust bereikt.

In het tweede bedrijf zette DOS’37 de thuisploeg onder druk. Toch kwam het team van Jos van der Veen op voorsprong. Een snelle counter en een glijpartij aan de kant van de gasten binnen de beruchte lijnen leidden tot een strafschop. Thomas Kleinlugtebeld voltrok het vonnis, 1-0. Daarna lieten de gastheren nog enkele kansen liggen, mede door het goede optreden van Patrick Nitert.

Twintig minuten voor tijd greep trainer Durmuşoğlu in. Voor verdediger Martijn Olde Olthof bracht hij aanvaller Marc Meier in het veld en liet hij Sten Middelkamp aan de rechterkant spelen en niet meer als linksback. Het was de juiste omzetting. Direct werd zijn team echt gevaarlijk.

Zeven minuten na de wissel scoorde Ronald te Morsche (foto) de gelijkmaker uit de voorzet van Middelkamp. Menno Kamphuis (foto) tilde even later de stand naar 1-2, nadat hij zich van drie verdedigers ontdeed en raak schoot. Marc Meier zorgde voor de eindstand. Op aangeven van Kamphuis zorgde hij voor de 1-3.

Foto: DOS’37 (de beide nieuwe spitsen Te Morsche en Kamphuis, samen goed voor al acht goals).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer