NEO wint verdiend met 3-1 bij BWO

Onder prachtige weersomstandigheden heeft NEO op sportpark de Noork weer een driepunter behaald door met 3-1 te winnen van de drager van de rode lantaarn, BWO. Dat die uitslag terecht was zal door iedereen wel bevestigd worden, maar NEO moest na een enorm knullige tegengoal vlak na rust wel vol aan de bak om het klassenverschil in goals uit te drukken.

Op de prachtige nieuwe kunstgrasmat, die helaas nogal stroef bleek te zijn, kreeg NEO in de eerste aanval een kans via Bjorn Tijhuis, maar de thuisclub had daarna via Timo Voss twee riante mogelijkheden om op voorsprong te komen. Met name de tweede kans was een grote, maar de BWO-aanvaller schoot op de voet van Douwe Everink.

Na een kwartier de volgende NEO-kans. Bjorn Tijhuis werd door Ron Spoler met een mooie steekpass op pad gestuurd, maar Jochem Stam kon de voorzet net niet verzilveren. Vlak daarna schoot dezelfde Stam via een BWO-speler rakelings naast.

Nadat nogmaals Jochem Stam (recht op de keeper) en Bas Spenkelink (niet goed geraakte kopbal) kansen niet konden benutten kwam BWO na een klein half uur bijna op 1-0. Een aanvaller wurmde zich voor Steven Zonder en mikte maar net over.

In het laatste deel van het eerste bedrijf kreeg NEO nog drie kansen, waarvan de laatste na een lange, goed uitgespeelde aanval die werd afgesloten met een schot van Jochem Stam dat ternauwernood naast getikt werd door doelman Bakkers.

Op slag van rust dan toch de voorsprong. Jochem Stam bediende met een subtiele pass Mauro Lohuis wiens voorzet op maat door Rick ten Tusscher werd binnen geknikt. Een perfect moment voor de 0-1.

Drie minuten na de onderbreking kreeg NEO echter al een waarschuwing. De linkerspits had een vrije schotkans, maar Steven Zonder kon diens schot op het laatste moment blokken. De resterende hoekschop werd door Bas Spenkelink keurig van de lijn gekopt.

Nadat twee kansrijke NEO-aanvallen nogal dubieus werden afgevlagd ontstond de 1-1 direct daarna, maar dat mocht NEO zich volledig zelf verwijten. Doelman Bakkers had een verre uittrap uit in huis en ineens stond Bas van der Heuvel oog in oog met Douwe Everink, die kansloos bleek. NEO kon weer overnieuw beginnen.

Nadat de alom aanwezige Rick ten Tusscher nog een kans van BWO verijdelde voerde NEO de druk op. Een mooi uitgespeelde goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel en Rick ten Tusscher kon een voorzet van Bjorn Tijhuis, na een mooie pass van Ron Spoler, net niet verzilveren. Dat was meteen de laatste actie van Tijhuis die geblesseerd werd vervangen door Tim Bijker.

BWO kreeg nog één grote kans. NEO leed balverlies voorin en een snelle BWO-counter eindigde in een hoekschop waaruit in zeer kansrijke positie werd naast gekopt.

Jan Willem van Holland bracht Pascal van Berkum in voor Bas Spenkelink en dat leverde veel dreiging op vanaf de rechtervleugel. Na eerst net naast geschoten te hebben was van Berkum betrokken bij twee kansen, waarvan de tweede de 1-2 opleverde. Max Brunninkhuis bediende de rappe aanvaller knap en na diens voorzet op maat prikte Rick ten Tusscher zijn tweede van de middag binnen.

BWO gooide alles op alles en gooide alle ballen hoog voor het NEO-doel, waar de verdedigers het lastig hadden met de fysiek sterke opponenten. NEO kreeg veel ruimte, kreeg een paar kansen, maar het duurde tot de laatste minuut aleer Jochem Stam zijn goede optreden beloond met de 1-3.

Al met al een prima overwinning en NEO kan met acht punten uitkijken naar de duels met twee sterke tegenstanders. Zondag thuis tegen WSV en daarna de uitwedstrijd tegen koploper Suryoye.