NKC’51 en OWK delen de punten

Zaterdag speelde NKC’51 de lastige uitwedstrijd tegen OWK in Oostwold. NKC’51 speelt in een poule waarin alle teams van elkaar kunnen winnen. OWK stond vooraf aan de wedstrijd weliswaar op de voorlaatste plek met drie punten, maar is een geduchte tegenstander. Ook waren de weersomstandigheden slecht voor het korfbal en werd er op een groot veld gespeeld.

In de beginfase kwamen beide ploegen moeizaam tot fatsoenlijk aanvalsspel en scoringskansen. Pas in minuut zes tekende OWK voor de 1-0. Dit zette NKC’51 even op scherp en wist de stand direct gelijk te trekken. Opnieuw was het OWK dat op voorsprong kwam en NKC’51 dat in de achtervolging moest. NKC’51 maakte wederom gelijk en wist ook voor het eerst op voorsprong te komen en een gaatje van twee te slaan, 3-5. Een paar minuten voor rust deed OWK nog iets terug en zo werd een onaantrekkelijke eerste helft beëindigd met een magere tussenstand, 4-5.

NKC’51 kwam scherp uit de kleedkamers en bracht het verschil weer op twee, 4-6. In een ietwat doelpuntrijkere tweede helft werd er lange tijd om en om gescoord, waarna OWK uiteindelijk weer langszij kwam bij de stand van 8-8. Daarna brak er bij OWK een fase aan waar niet werd gescoord. NKC’51 maakte hier goed gebruik van en wist uit te lopen naar een 8-12 voorsprong.

De winst leek binnen handbereik bij 9-13 met nog zes minuten speeltijd, maar de fase waarin OWK niet tot scoren kwam werd overgenomen door NKC’51. Veel verkeerde keuzes werden gemaakt, gepaard met enkele onbegrijpelijke beslissingen van de leidsman. Zo wist OWK in de laatste minuut de gelijkmaker te maken en werd er afgefloten bij 13-13. Een zuur puntverlies voor de Nijverdallers, maar toch bezet het op het moment een nette derde plaats in de Overgangsklasse A.

Komend weekeind komt koploper Sparta op bezoek in Nijverdal, aanvang 16:00.