Sterk Fleringen wint thuis van EMOS en bezet vierde plaats in de competitie

Fleringen speelde op zondag een thuiswedstrijd tegen EMOS uit Enschede. Fleringen kon sinds lange tijd weer beschikken over een bijna fitte selectie. Tieme Koopman kan nog niet spelen maar is wel langzaam aan op de weg terug na een zware blessure. Dezelfde 11 namen als vorige week tegen Sportclub Overdinkel verschenen dan ook aan de aftrap. Ook EMOS is een geduchte tegenstander. De ploeg draait al jarenlang mee in het linkerrijtje van de vierde klasse en wist zich dit seizoen te versterken met de ervaren Duncan Stubener(Sportlust Glanerbrug) en Wouter Hartman(Rigtersbleek). Om 14:00 uur werd er afgetrapt onder leiding van de heer Nijhuis.

Al na een aantal minuten werd duidelijk dat EMOS voetballend over een goede ploeg beschikt. Het was niet zo dat de Enschedeërs Fleringen onder grote druk wisten te zetten maar op de momenten dat Fleringen balverlies leed kwam de ploeg van Clemens Zwijnenberg er razendsnel uit. Fleringen probeerde op te bouwen maar speelde de eerste helft in een te laag tempo om het de gasten uit Enschede echt lastig te maken. EMOS had vanuit de counter het betere van het spel en wist via de rappe Duncan Stubener en aanvoerder Martijn Bergers een aantal keer gevaarlijk de Fleringse zestien binnen te komen.

Na een half uur spelen nam EMOS de op dat moment verdiende voorsprong. Stubener vond met een goede voorzet de rechtervoet van David ter Weeme en hij zette de 0-1 stand op het scorebord. EMOS kwam er hierna nog een aantal keer dreigend uit maar goed keeperswerk van Maarten Oosterik voorkwam een ruimere Enschedese voorsprong. Aan de andere kant had Fleringen eigenlijk de gelijkmaker moeten scoren toen een voorzet door Bram Meen in zeer kansrijke positie hard naast gekopt werd. Vlak voor rust moest de beste man van het veld, aanvoerder van EMOS Martijn Bergers, het veld met een hamstringblessure verlaten. De scheidsrechter floot hierna en er werd gerust met een 0-1 stand in het voordeel van EMOS.

In de rust werd Steven Schepers vervangen door Jasper Slaghekke. De tweede helft hadden Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis een tactische troef in handen. In overleg met het team werden er een aantal omzettingen gedaan en Fleringen kreeg plots veel meer grip op de wedstrijd. Fleringen was de tweede helft veel in balbezit en EMOS werd teruggedrukt op eigen helft. Toen vlak na rust Tim Stopel ten val werd gebracht aan de rand van het strafschopgebied en Martijn Poppink achter de bal ging staan wist het Fleringse publiek dat dit wel eens een gevaarlijke situatie kon worden. Men kreeg gelijk, want de vrije trap van de Fleringse aanvoerder werd licht getoucheerd en verdween fraai in de verre hoek achter de aan de grond genagelde doelman Jesse Looman.

Fleringen ging op zoek naar meer en wist het tempo in vergelijking met de eerste helft op te voeren. De eerste waarschuwing kwam na een uur spelen op naam van Bram Meen. De opgekomen Simon Elshuis wist de Fleringse nummer 10 met een schitterende voorzet te bereiken en Bram Meen raakte met een zinderende kopbal ongelukkig de lat. Niet veel later wist Fleringen zich goed door de Enschedese achterhoede te voetballen en verscheen Gijs Koopman gevaarlijk in een schuine één op één situatie met doelman Looman. Helaas nam de Fleringse middenvelder net iets te veel tijd waardoor de kans verloren ging.

Fleringen speelde goed en het was knap dat Fleringen de snelle Enschedese counters via met name Duncan Stubener en Lesley Mengerink knap wist te pareren. Wout Booijink stond zijn mannetje en op de momenten dat het mis dreigde te gaan was daar altijd nog rustpunt Jeffrey Heithuis die het Enschedese gevaar weg wist te werken. Fleringen bracht de laatste twintig minuten Milan Booijink in de ploeg voor Dries Koopman en Fleringen ging hartstochtelijk op zoek naar de voorsprong. Naar voren geschreeuwd door Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis en onder aanvoering van de hardwerkende Poppink wist Fleringen EMOS steeds verder met de rug tegen de muur te drukken. EMOS had haar handen vol aan de Fleringer linkerflank waar Gijs Koopman en Jasper Slaghekke een constante dreiging waren. Ook op rechts wist Fleringen zich via Martijn Poppink en Simon Elshuis een paar keer knap vrije te spelen.

Na 85 minuten leverde dit eindelijk een Fleringse voorsprong op. Bram Meen legde de bal knap terug aan de rand van het strafschopgebied en Tim Stopel wist de bal met veel gevoel fantastisch in de verre hoek te krullen, 2-1. Fleringen verdedigde de voorsprong met man en macht en bracht Robin Heithuis als extra slot op de deur in de ploeg. EMOS ging alles of niets spelen maar wist de Fleringse defensie amper nog te slechten. Tot twee keer toe werd de doorgebroken Bram Meen nog hard ten val gebracht door de Enschedese verdediging, wat ook twee terechte gele kaarten opleverde van de uitstekend leidende scheidsrechter Nijhuis. Fleringen wist de overwinning vervolgens knap over de streep te trekken.

Een uitstekende prestatie van de ploeg van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Fleringen pakt hierdoor de tweede overwinning op rij en staat nu op een knappe vierde plaats met acht punten. Volgende week wacht in Ootmarsum een uitwedstrijd tegen KOSC. Om 14:00 uur zal er afgetrapt worden.

Newsoutside Sportverlichting