Winst en nipt verlies voor BC Bousema

De driebandenspelers van BC Bousema uit Lochem hebben aan de “dubbel” van het afgelopen weekend twee punten overgehouden. Zaterdag won het in eigen huis met 6-2 van het bezoekende Team Eekhoorn en zondag in het Zeeuwse Sluiskil werd het de ploeg van captain van Ronny Hazewinkel met dezelfde cijfers naar huis gestuurd.

“Wij tekenden vooraf voor twee punten en dat is ons gelukt. Zaterdag wonnen we terecht van Team Eekhoorn en zondag hadden we minimaal recht op een punt”.

De basis voor de overwinning van zaterdag werd al in de eerste twee partijen gelegd. Frans van Schaik won op overtuigende wijze met 40-21 in 24 beurten van captain Jerry Hermans en Wesley de Jaeger won het Belgisch onderonsje van Kurt Keulemans, na een tussenstand halverwege van 20-26, met 40-30 in 30 beurten.

In het tweede deel leek Stefan Galla snel klaar te zijn met Peter Ceulemans. Na tien beurten had de Duitser een 34-17 voorsprong, maar had voor de laatste zes caramboles maar liefst negen beurten nodig waardoor niet alleen zijn moyenne terugliep, maar Ceulemans nog tot 32 caramboles terugkwam.

Op de andere tafel sleepte de partij tussen de beide kopmannen Johan Loncelle en Frans van Kuijk zich moeizaam naar het eind. Het was wat de tussenstanden betrof wel spannend, maar mooi was het allemaal niet. Na 32 beurten trok Van Kuijk met 36-40 aan het langste eind.

Nog geen 24 uur later speelde BC Bousema in Sluiskil tegen Dallinga.com met spelers als Caudron, De Bruijn, De Backer en Van Acker. “Op voorhand waren we beslist niet de favoriet en er moest wel een wonder gebeuren wilden we tegen dit team een punt mee naar huis nemen”, aldus de captain zaterdag na afloop.

En het wonder gebeurde bijna. Halverwege was de stand in evenwicht. Wesley de Jaeger won op overtuigende wijze met 29-40 in 25 beurten van Peter de Backer. Hij deed dat met een slotserie van vijf caramboles. Op de andere tafel had Stefan Galla tegen Jean-Paul de Bruijn duidelijk zijn dag niet, “ik had geen enkel gevoel bij de tafel”, en verloor kansloos met 40-16 in 22 beurten.

In het tweede deel van de wedstrijd stonden zowel Frans van Schaik als Johan Loncelle tegen respectievelijk Steven van Acker en Frédéric Caudron kort voor de finish op winst. Maar zowel Van Acker, met een serie van acht caramboles als Caudron, zeven en twee caramboles trokken uiteindelijk met 40-39 aan het langste eind. Caudron deed dat in 32 beurten en Van Acker in 30 beurten. “Dit is echt balen, hier had meer voor ons ingezeten. Misschien met uitzondering van Stefan boden we uitstekend weerstand tegen een team met deze topbezetting”, aldus een zwaar teleurgestelde Frans van Schaik na afloop.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer