Winst en remise voor de driebandenspelers van HCR Prinsen

Aan het dubbele weekend in de eredivisie driebanden heeft HCR Prinsen drie punten overgehouden. “Eigenlijk hadden dit gewoon vier moeten zijn maar als je kijkt naar de wedstrijd van vandaag tegen ‘t Ivoor mogen we blij zijn met deze drie punten”, aldus Dinand Prinsen na afloop.

Zondag, thuis in Haarlo keek zijn team halverwege al tegen een 0-4 achterstand aan. De Duitser Dustin Jäschke speelde één van zijn beste partijen ooit tegen de Torbjörn Blomdahl en versloeg de Zweed in 25 beurten met 34-40. Op de andere tafel moest Jelle Pijl zijn meerder erkennen in Jack van Peer en trok na 30 beurten met 29-40 aan het kortste eind.

“En dan komt de druk wel bij Anno de Kleine en Dick Jaspers te liggen. Zij kunnen zich misstap veroorloven want anders staan we helemaal met lege handen”. De captain zag De Kleine vooral in het begin prima spelen tegen Marc Roofthooft met onder andere series van zeven caramboles. Met 40-34 in 34 beurten ging de winst naar de Helmonder.

De partij tussen de beide kopmannen, Dave Christiani en Dick Jaspers ging redelijk gelijk op, 21-18 na 14 beurten, maar uiteindelijk maakte Jaspers in het tweede deel duidelijk wie de betere was vandaag. Hij finishte na 22 beurten. Christiani bleef op 29 caramboles steken.

Vier en twintig uur eerder ondervond het team van captain Prinsen, dat A1 Biljarts zich in eigen huis niet zomaar gewonnen zou geven. Met name Jelle Pijl bemerkte tegen Kay de Zwart dat een partij pas gewonnen is wanneer de 40 caramboles zijn behaald. De man uit Hengelo had de gehele partij een voorsprong maar had op het eind geen antwoord op de series van vijf en zes caramboles en verloor met 40-37 in 34 beurten.

Op de andere tafel ging Raymund Swertz er tegen Addy Wienk als een speer tussen uit, 1-10 na zeven beurten, maar halverwege leidde de captain van de thuisclub met 21-17. Tot aan het eind bleef het spannend en via 38-38, 38-39 finishte Swertz als eerste na 52 beurten. Wienk miste daarna de nabeurt waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was.

In het tweede deel moest Torbjörn Blomdahl na zeventien beurten genoegen nemen met een puntendeling tegen Ronny Lindemann en Dick Jaspers trok met de grootste moeite na 28 beurten tegen Christian Rudolph alsnog met 38-40 aan het langste eind. “Als je met name kijkt naar de partij tussen Lindemann en Blomdahl dan kun je wel zien dat dit een hoogstaande partij is geweest met allebei een moyenne van 2.352”.

Foto Blomdahl: Ton Smilde. Foto’s: Jaspers/de Klein Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting