Dure nederlaag EHV heren tegen GCHC: 0-1

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen GCHC met 0-1 verloren. Voor de wedstrijd stonden beide ploegen op gelijke hoogte met 9 uit 4 en dus kon men er van uit gaan dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Dat was ook het geval, zij het dat de Groningers in de eerste twee kwarten doortastender te werk gingen en EHV voornamelijk moest volgen. GCHC kwam op voorsprong toen een hoge bal door de verdediging van de thuisploeg werd gemist, wat via een overtreding moest worden gecorrigeerd. Gevolg: een groene kaart en een strafcorner, die feilloos werd benut (ruststand 0-1).

In de tweede helft tapte EHV uit een ander vaatje en was het vrijwel constant in de aanval, met enkele counters van GCHC als logisch gevolg. Beide ploegen kregen talrijke open kansen, maar het bleef bij de 0-1, wat in het moderne hockey een geenszins alledaagse uitslag is. Jack Justus, die de ploeg weer begeleidde, vond dat EHV het verlies vooral aan zichzelf te danken had: ‘Je kunt het je niet veroorloven om twee kwarten geen volle bak te spelen, zo goed zijn we niet. Verder was het jammer dat we Joris Maathuis moesten missen, want met één van de zes strafcorners die we kregen had hij waarschijnlijk wel raad geweten.’

Newsoutside Sportverlichting