HC Twente MB 1 wint in Leidschendam van Cartouche

Meisjes B1 van HC Twente speelde dit weekend haar 6e wedstrijd van de competitie. Tegenstander wederom Cartouche MB1, deze keer troffen de teams elkaar in Leidschendam. Bij de thuiswedstrijd vorige week had Twente een overwinning van 5-1 er uitgesleept. De uitwedstrijd een week later verliep spannender dan die van vorige week. Het eerste doelpunt kwam uit een velddoelpunt gescoord door Sophie Olde Veldhuis.

Daarna kwam door wat onoplettendheid binnen de verdediging de 1-1 al snel daarna. Het tweede kwart werd er uit een strafcorner door mooi samenspel de 1-2 gescoord door Nikki Mulder. De 1-3 kwam tot stand door een mooie aanval op het doel van Cartouche waarbij uiteindelijk de rebound gebruikt werd door Emma Mulder voor het derde doelpunt.

Het derde en vierde kwart verliepen chaotischer en weinig gecontroleerd. De mooie voorsprong van 3-1 was niet af te zien aan het spel. Er werden bij Twente eindeloos veel strafcorners weggegeven aan Cartouche waarbij een bal op de lijn tegen een voet aan kwam. Dit resulteerde in een strafbal voor Cartouche, goed gepusht in de linker bovenhoek, onhoudbaar voor Laurie Hietbrink de keepster van Twente. Het werd 3-2 en Cartouche zocht aansluiting. Ondanks de enorme reeks strafcorners die Cartouche kreeg van Twente lukte het de thuisclub niet om tot scoren te komen.

De verdediging liep prima uit en wist doelpunten te voorkomen. Voor het publiek van Twente werd het hiermee wel erg spannend. Het verlossende eindsignaal maakte een einde aan deze wedstrijd en leverde een overwinning van 3-2 voor Twente op. Hiermee staan de meiden nu 3e in de poule en met 8 punten boven de nummer 4 een mooie voorsprong.

Newsoutside Sportverlichting