Rivo Rijssen haalt vijf belangrijke punten op bij SSS in Barneveld

Afgelopen zaterdag werden de Rijssense dames van Rivo opnieuw in Barneveld verwacht voor een confrontatie met de plaatselijke SSS. Een paar weken geleden voor de eerste ronde in de beker en nu dus voor de competitie. Als je vooraf doet aan scorebord journalistiek dan heb je een puzzel te doen. SSS had namelijk in eigen huis van Olhaco verloren en gewonnen bij Devoko in Denekamp. Rivo daarentegen won in Hoogeveen van Olhaco en verloor thuis in Rijssen van Devoko, vult u de toto dan maar eens in.

De wedstrijd dan maar gewoon goed starten en uitgaan van eigen kracht was dan ook het devies. Rivo begon de wedstrijd prima, in eerste instantie kon SSS nog wat aanhaken maar halverwege was een klein gaatje geslagen op 12-15. De serve van Rivo was goed en daar werd dan ook het verschil in gemaakt. Via 14-21 werd de eerste set op 17-25 binnengehaald door de Rijssense dames. Toch ook wel wat opluchting na drie wedstrijden op rij met verlies.

De tweede set kwam SSS er niet te pas(s) terwijl Rivo alles netjes bleef uitspelen. Vooral de pass lag erg lekker zodat de spelverdeler naar hartenlust de middens kon bedienen. Op 11-25 werd er gefloten voor het einde van de tweede set. 0-2 voor Rivo.

Ook in de derde en vierde set bleef Rivo goed serveren en passen. Geconcentreerd werd de wedstrijd uitgespeeld en met de setstanden van 17-25 en 19-25 werd de volle score van 5 punten binnengehaald. Heel fijn voor het vertrouwen om na drie verloren wedstrijden weer eens lekker te winnen.

Zeker met het oog op de wedstrijd van komende zaterdag, 19 oktober. Dan komt Halley uit Wehl op bezoek. Vorig seizoen nog vechtend tegen degradatie maar nu de trotse koploper in de tweede divisie B. Rivo staat inmiddels 4e in de ranglijst maar dat is wel enigszins vertekent doordat Rivo al een wedstrijd meer heeft gespeeld dan een aantal “concurrenten”.

Wedstrijdverslag: Mark Agterberg
Fotografie: Jan van den Noort

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer