Topweekend voor Peatminers X12-2

De meiden van X12-2 hadden een druk, maar zeer geslaagd weekend. Zaterdag speelden ze in Enschede tegen Jugglers. Zondag mochten ze in Zwolle op het grote veld van landskampioen en partnerclub Landstede Hammers hun kwaliteiten laten zien.

Jugglers X12-2 – Peatminers X12-2 (40-42)

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd en namen een 2-11 voorsprong in de eerste 2 periodes. Maar daarna haperde de verdediging. Jugglers kwam langzaam dichterbij en in de vijfde periode zelfs op gelijke hoogte (19-19). De dames herstelden zich en liepen weer weg bij het team uit Enschede. Jugglers gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam in de zevende periode opnieuw langszij (37-37). Daarna volgde een zenuwslopende achtste periode. Jugglers drong aan, maar de meiden hielden stand. Een zwaarbevochten en dik verdiende overwinning voor de meiden van Peatminers.

En als kers op de taart mochten de meiden een dag later in de pauze van de eredivisiewedstrijd tussen partnerclub Landstede Hammers en Donar uit Groningen nóg een wedstrijdje spelen. Op het centercourt, voor zo’n 800 man publiek, lieten ze zien wat ze kunnen en genoten ze volop van hun momentje in de spotlights (foto).

Landstede ZAC VSE1 – Peatminers VU22-1 (68-67)

Afgelopen vrijdag 11 oktober hebben de VU22 van Peatminers een wedstrijd gespeeld in Zwolle. De meiden hebben voor de competitie tegen hetzelfde team een oefenwedstrijd gespeeld. Hoewel ze toen hadden verloren waren ze vastberaden om nu te winnen.

Zoals verwacht begonnen beide teams in een zone-defense. De wedstrijd verliep van begin tot eind constant en ging gelijk op. In de rust was het een stand van 35-34 en zo eindigde het derde kwart met 56-49. Beide teams bleven hard werken en het was een nek-aan-nek race. Uiteindelijk heeft Landstede aan het langste eind getrokken en hebben de meiden van Peatminers verloren met 68-67.

Newsoutside Sportverlichting