SVZW krijgt het sterke SDVB op bezoek.

In de derde thuiswedstrijd van dit seizoen komt zaterdag SDV Barneveld naar Wierden. Een tegenstander die moeilijk is te verslaan. SDV Barneveld is een club met de ambitie om bovenin mee te draaien in de 1e klasse. Johan de Man is de trainer van de Barnevelders. Hij is bezig aan zijn derde jaar bij SDVB. Hij is een ervaren trainer die al heel wat jaartjes mee loopt in het zaterdagvoetbal. Afgelopen zomer verlieten 8 spelers de club, daar staat de komst van 5 nieuwelingen tegenover.

SDVB is goed begonnen aan het seizoen. De volgende ronde in het bekertoernooi werd vrij eenvoudig bereikt. In de eerste vier competitiewedstrijden bleef SDV Barneveld ongeslagen. Al moet daarbij worden gezegd dat ze wel drie keer gelijk speelden. Ze zullen ongetwijfeld proberen om ook in Wierden een goed resultaat te behalen. Afgelopen zaterdag speelde SDVB thuis met 2-2 gelijk tegen CSV Apeldoorn. Het lukte toen niet om een 2-1 voorsprong over de streep te trekken. En dat terwijl CSV met 10 man speelde na een rode kaart.

SVZW bleef de eerste drie competitie wedstrijden ongeslagen. Beter gezegd, na drie wedstrijden had SVZW de maximale score van negen punten behaald. Afgelopen zaterdag verloor SVZW echter met 3-1 van SV DFS. Een terechte nederlaag tegen deze ploeg, die volgens SVZW trainer Philip Agteres kampioenskandidaat nummer 1 is van de 1e klasse D. Het is nu zaak om tegen SDV Barneveld de draad weer op te pakken. Menig SVZW supporter zal zich 21 oktober 2017 nog wel herinneren. Ook toen was SDVB de tegenstander op sportpark het Lage Veld. In de 70e minuut stond er toen een 1-3 achterstand op het scorebord. De wedstrijd zag er dat moment verloren uit. Tien minuten later was die achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-3.

Vooral de 3-3 van Deniz Sahbaz was een van de mooiste doelpunten van dat seizoen. Of het dit jaar opnieuw op een dergelijke spectaculaire wedstrijd uitdraait is afwachten. SDVB zal zeker proberen om nu ook weer te scoren in Wierden, maar 5 tegendoelpunten dat ligt vast niet in de planning. Zeker is wel dat SVZW ook dit seizoen weer een selectie heeft met veel aanvallende kwaliteiten.

Scoren lukt tot nu toe in elke wedstrijd. De nul houden is echter nog niet gelukt door de verdediging. Tegenstanders laten vaak het initiatief aan SVZW, om dan zelf te scoren uit snelle tegenstoten. Ze weten dat je als team in bijna elke wedstrijd wel een kans krijgt. Aan SVZW dus de taak om geconcentreerd te blijven. Zoeken naar gaatjes in de defensie van de tegenstander, en zelf niets weggeven. De wedstrijd tegen SDV Barneveld begint 14:45 uur.

Foto: SDVB

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer