Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Na speelronde 4 van afgelopen zaterdag is er een nieuwe koploper in de 1e klasse D. Bennekom profiteerde van de nederlaag van SVZW en steeg door naar de 1e plaats. SVZW en DFS volgen met 1 punt achterstand op de 2e en 3e plek op de ranglijst. Daaronder 4 ploegen die 3 punten minder hebben. Ook onderin staan de ploegen nog vrij dicht bij elkaar. Het is dus nu afwachten wat er zaterdag gebeurd met de ranglijst na afloop van speelronde 5. De onderlinge verschillen zijn nog klein, al lijkt het erop dat 6 clubs onderin het lastig gaan krijgen om nog te stijgen op de ranglijst.

DOS’37 – Bennekom

Dos’37 verloor de 1e competitiewedstrijd van WHC, maar in de daarop volgende drie wedstrijden bleven de gastheren ongeslagen. Sinds afgelopen zaterdag is Bennekom de ongeslagen koploper in de 1e klasse D. Zal Dos’37 in staat zijn om deze sterke club de eerste nederlaag toe te brengen? Feit is dat Dos’37 dat zeker zal gaan proberen. Maar Bennekom is uiteindelijk toch de sterkste van deze twee.

DTS Ede – SV DFS

DTS Ede mag in deze thuiswedstrijd laten zien wat ze kunnen tegen deze sterke tegenstander. Op 5 oktober jl. werd koploper Bennekom op 0-0 gehouden in Ede. DFS weet dus dat het een zware middag tegemoet gaat. Maar afgelopen zaterdag liet DFS een uitstekend indruk achter tegen SVZW. DTS zal voor de overwinning gaan in deze wedstrijd, maar uiteindelijk gaan de drie punten naar de bezoekers uit Opheusden.

Foto: DFS

Go Ahead Kampen – DZC’68

Afgelopen zaterdag haalde Go Ahead de eerste overwinning van het seizoen binnen. In Hierden met 0-3 gewonnen. DZC’68 hield zaterdag heel lang stand tegen DOS’37, maar verloor uiteindelijk toch met 1-3. In deze wedstrijd speelde DCZ’68 weer met zeer gesloten verdediging. Dat zullen ze in Kampen ook weer gaan doen. Want bij het vorige bezoek aan deze plaats werd deze tactiek beloond met een 0-1 overwinning op DOS. Go Ahead weet dus wat het kan verwachten. Het moet voor de gastheren mogelijk zijn om deze wedstrijd te winnen.

KHC – Nunspeet

Deze beide clubs wachten nog op de eerste competitie overwinning. Vooral KHC heeft te maken met een moeilijke competitie start. Daardoor staat deze club nu onderaan. Nunspeet doet het niet veel beter, maar het lukte wel om afgelopen zaterdag gelijk te spelen tegen het sterke WHC. Voor de stand op de ranglijst zou winst heel goed uitkomen. KHC is thuis vaak heel sterk, en dat zal zaterdag ook blijken, want het lukt om Nunspeet te verslaan.

WHC – Hierden

WHC verspeelde zaterdag 2 punten door het gelijke spel tegen Nunspeet. Al was WHC na afloop wel tevreden met dit resultaat, omdat ze niet bij machte waren het Nunspeet echt moeilijk te maken. Hierden heeft nog maar 1 punt en verloor de laatste 3 wedstrijden op rij. Het wordt dus tijd om punten te gaan halen, maar dat lijkt tegen WHC moeilijk te gaan worden. Deze club is eigen veld bijna niet te verslaan.

CSV Apeldoorn – DOS Kampen

CSV Apeldoorn liet zaterdag zien dat het over de nodige vechtlust beschikt. Met 10 man werd in Barneveld een 2-1 achterstand in een 2-2 gelijkspel omgebogen. Dos Kampen begon de competitie nog wel met een overwinning, maar de laatste twee gespeelde wedstrijden gingen verloren. Een bezoek aan Apeldoorn is voor elke club lastig. Dat gaat DOS Kampen ook merken, want de overwinning gaat naar CSV Apeldoorn.

Newsoutside Sportverlichting