Geflatteerde nederlaag v.v. Den Ham thuis tegen Enter Vooruit

In de thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit liep Den Ham tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Al met al was die nederlaag voor Den Ham en de winst voor Enter Vooruit wel terecht te noemen, maar de 0-3 eindstand was wel enigszins geflatteerd. De laatste thuisoverwinning op Enter Vooruit dateerde van 2004, en ook deze zaterdag gingen de mannen van oud Den Ham trainer Peter Schulte er met de volle buit vandoor. De toeschouwers waren de grote winnaars bij deze wedstrijd. Het spel golfde op en neer met een tomeloze inzet van beide ploegen.

In het begin een iets leper Enter Vooruit, maar gaande weg de wedstrijd wist Den Ham zich onder de Enterse druk uit te spelen en zelf ook legio kansen te creëren. In de 14e minuut kwam Enter op een 0-1 voorsprong door een intikkertje van Kevin Peppels. Daarmee is ook gelijk de man van de wedstrijd genoemd, want Peppels was verantwoordelijk voor alle drie de doelpunten van Enter Vooruit. Daarnaast had Enter Vooruit nog één kans op een doelpunt in de eerste helft met een fraai afstandsschot wat vakkundig werd gepareerd door doelman Jeffrey Ekkel.

Een boeiend duel dus waarbij Enter van de vier kansen er drie benutte en Den Ham met zekers 5 kansen met lege handen achterbleef. In de 63e minuut scoorde Peppels, op het moment dat de Hammer supporters wachten op de, op dat moment terechte, gelijkmaker, de 0-2.

Doelman Teun Nijhof van Enter Vooruit was echter deze middag nagenoeg onverslaanbaar. Zelfs bij een eigen inzet van Marco ter Weel wist hij met een uiterste inspanning de bal over de lat te tikken in de 53e minuut. Het moment dat hij wel werd gepasseerd, door Kevin Ruiterkamp werd hij geholpen door zijn verdediging die de inzet van Kevin van de lijn wist te werken. Ook een kopbal van Luuk Kuiper werd uit de hoek getikt evenals een bal die in de 90e net voor de lijn werd weggewerkt.

In de laatste 5 minuten dus een waar kansenfestival voor Den Ham met toch in de 90e minuut een alles beslissende uitbraak van Enter Vooruit, waarbij Peppels nog even liet zien hoe je met kansen moet opgaan en de 0-3 scoorde. Wel geflatteerd, maar overall een verdiende overwinning voor Enter Vooruit.

Bijzonderheid aan deze wedstrijd was nog dat aanvoerder Tommie Dam (foto) zijn 346e wedstrijd speelde in de hoofdmacht van de v.v. Den Ham en daarmee op de top tien lijst de tweede plek inneemt achter “good old” André Hemmink die de lijst aanvoert met maar liefst 415 caps.

Newsoutside Sportverlichting