WVC Volley Heren opnieuw strijdend ten onder tegen Skopein-Wivoc

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen speelden de heren Weghorst Makelaardij WVC Volley tegen Skopein-Wivoc. Het is een goed op elkaar ingespeeld team wat vooral leunt op de aanvallende impulsen van Gerald, voor velen van WVC Volley een oude bekende. WVC moet het nog steeds stellen zonder spelverdeler Peter Oosterhuis, maar kon rekenen op versterking door Arnold Hilberink en Yvar Wilgenburg die ondanks de 5-setter bij H2 nog wel wat energie over hadden voor ons.

De eerste set werd begonnen met Eddy Oosterhuis op spel, Hans Gelten op diagonaal, Wiljen Veldhuis en Ruben de Koeijer als passer-loper en Yvar Wilgenburg en Arnold Hilberink op mid. Rik Buijse vormde de mogelijk inval op elke positie indien noodzakelijk. Dat Wivoc een goed ingespeeld team is, bleek direct. Het spel is op zich niet powerful (op enkele klappen van Gerald na dan), maar wel heel degelijk (vooral verdedigend) en heel effectief. Soepel en geolied werd een ruime 3-8 voorsprong gepakt door Wivoc. Maar net als in eerdere wedstrijden had WVC deze start nodig om in een ritme te komen en te ‘wennen’ aan de posities. En ook nu bleek WVC te beschikken over veerkracht en vechtlust. Het spel werd beter, punten werden gevierd en kansen gepakt. Aansluiting werd ook wel gevonden (16-16), maar het slotakkoord was toch voor Wivoc. Een reeks goede punten en toch een wat gelaten houding bij WVC zorgde voor setwinst: 21-25

Tweede set werd wat gewijzigd. Hans Gelten verhuisde naar de passer-loper positie voor Wiljen Veldhuis en Rik Buijse kwam op diagonaal te staan. Het beeld van de wedstrijd veranderde wel iets, doordat WVC liet zien ook verdedigend een balletje van de grond kon halen. Daarnaast begonnen Rik Buijse en Hans Gelten voor de thuisploeg met meer power te slaan, mede doordat Eddy Oosterhuis meer tempo in de set-ups legde. Toch bleef beloning uit omdat Wivoc de hele set de mogelijkheid kreeg om 2-3 punten uit te lopen. Gerald Mensen bleef ongrijpbaar en ook andere aanvallers van Wivoc maakte te weinig fouten om het initiatief over te kunnen nemen. Aan het einde van set verloor WVC zich in emoties na 2 dubieuze technische beslissingen van de scheidsrechter: 19-25

In de 3de set werd alleen Ruben de Koeier op de buitenkant vervangen door Wiljen Veldhuis. Nu hielden beide teams wel gelijke tred en ontstond er een boeiend gevecht waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Harde aanvallen vanuit het ene team werden beantwoord met nog hardere klappen van het andere team en ook verdedigend werd er in deze fase veel van de vloer gehaald. Ook emoties borrelden hoog op, waarbij Eddy Oosterhuis nog geel haalde na afgefloten te worden voor technische fout omdat hij van het veld liep om juist deze emoties te beteugelen. Gelukkig viel het kwartje voor WVC wel goed: 25-23 winst.

Doorzetten en volhouden in de 4de set, het was makkelijker gezegd dan gedaan. Dezelfde zes mannen gingen de set in en konden het goede spel van set 3 daadwerkelijk volhouden. Vol vechtlust en passie werd elk punt gevierd en geprobeerd het initiatief te houden. Maar ook Wivoc verslapte niet en heeft dan in Gerald Mensen meer dan een steunpilaar. Uit wedstrijden uit het verleden bleek zijn niveau te verslappen richting het eind van de wedstrijd, maar deze keer niet! Bijna elke bal van Gerald leverde een punt op voor Wivoc, soms diagonaal voorlangs in de 3 of anders rechtdoor over(!) het blok. Een spannende ontknoping ruim na 11 uur ’s avonds volgde, maar deze keer viel het kwartje verkeerd voor WVC: 27-29 en daarmee een 3-1 verlies voor de mannen uit Wierden.