Amicitia wint ook van de Wâlden

Op een drukbezocht sportpark Het Midden speelde Amicitia tegen De Wâlden. Met nog twee thuiswedstrijden te gaan voordat de zaalcompetitie begint moet de Vriezenveense formatie punten scoren om bovenin de veldpoule een rol van betekenis te blijven spelen.

De eerste helft kende een moeizame start voor de thuisclub. De Wâlden kreeg te veel vrijheid en stond al snel op een 0-2 voorsprong. Amicitia herstelde dat met vier achtereenvolgende treffers binnen zeven minuten naar 4-2. Beide ploegen toonden zich goed aan elkaar gewaagd en scoorden om en om. Het lukte De Wâlden zelfs om een voorsprong te nemen (7-8 en 8-9), maar Amicitia corrigeerde dat vlak voor rust en ging met een 10-9 voorsprong de kleedkamer in.

Een te slap begin zorgde er voor dat Amicitia te vaak mee ging in het spel van de tegenstander. Het moest dus anders en beter na rust, vertelde trainer/coach Patrick Hage zijn spelers. En zij pakten die boodschap positief op. Onder aanvoering van de hardwerkende uitblinker Bas Drent (foto) was binnen zeven minuten na de hervatting de stand opgetrokken naar een min of meer geruststellende 15-10.

De Wâlden zocht naar een passend antwoord, toonde zich een stugge tegenstander en probeerde tot vlak voor het einde in het spoor van Amicitia te blijven (18-15 en 20-17). In de laatste minuten werd de wedstrijd in het slot gegooid door doelpunten van Marloes Nijkamp en David Sluijer. Eindstand 22-17.

Het blijft lekker spannend in poule B. Koploper Ritola verstevigde haar koppositie via een 17-19 overwinning bij MIA. ODIK en Noviomagum zorgden in een ware thriller voor een 20-19 eindstand, waarbij ODIK in de laatste twee minuten een 17-19 achterstand weg poetste. Zodoende staan deze beide ploegen nu samen met Amicitia op een gedeelde tweede plaats met elk vier verliespunten.

Komende zaterdag speelt Amicitia de laatste thuiswedstrijd om 15:30 uur tegen Noviomagum. Bij de competitiestart verspeelden de Vriezenveners begin september de eerste punten in Nijmegen. Een interessante ontmoeting dus, waarbij de winnaar zicht blijft houden op de kopgroep in de poule.

Newsoutside Sportverlichting