Dames Dynamo pakken eerste overwinning in eigen hal

Dynamo Tubbergen en vc Sneek 2 maakten er een uiterst boeiende wedstrijd voor het publiek van. Het krachtverschil tussen beide teams was klein maar in drie van de vier sets bleek de thuisploeg doortastender dan de Friezinnen. Door de 3-1 overwinning voor Dynamo werd er nu ook voor het eerst in deze competitie in eigen hal gewonnen.

In de eerste set gaven beide teams elkaar niets toe. Dit was ook terug te zien aan de tussenstanden 5-5, 10-10, 16-16 en 19-19. Op die stand kwam aanvoerdster Anouk Boerrigter aan serve om de één na de andere strakke serve af te leveren. Sneek had hier geen antwoord op en de wissels konden ook niet voorkomen dat Dynamo ineens doorstoomde naar 24-19. De gasten kregen nog 1 punt mee en met 25-20 was de eerste set voor Dynamo. Een mooi begin.

Set 2 gaf hetzelfde beeld. Weer ging het gelijk op via 9-9, 14-14 en 20-20. Details maakte deze set het verschil. Helaas maakte de thuisploeg bij de “big points” 2 foutservices achter elkaar. Toch kon Dynamo door sterk aanvalswerk tot 24-24 komen. Nu waren de Friezinnen beter bij de les dan de Twentse dames. Blokkerend kon Dynamo Sneek niet afstoppen waardoor het strak werd afgemaakt door Sneek. Met 24-26 werd de stand in sets weer gelijk getrokken.

Het leek bij aanvang van de derde set voor de thuisclub de verkeerde kant op te gaan. Met 1-4 ging Dynamo al de time-out in. Dit wierp zijn vruchten af want bij 7-7 was de stand weer gelijk. Wederom serveerde Anouk Boerrigter messcherp en bracht het verschil naar 3 punten. Sneek deed hetzelfde met Rixt Scholten aan serve. Het wordt eentonig maar op 14-14 was het weer gelijk. Dan weer stond Dynamo voor, dan was het weer Sneek. Met 20-20 en 23-23 op het scorebord ging het publiek voor de zoveelste keer weer op het puntje van de bank zitten. Op 24-23 was het Dynamo die via een mooie uitgezette aanval op setpunt kwam. Marije Veldhuis haar serve was Sneek te machtig en de set was met een stand van 25-23 binnen. 2-1 voor de oranje-hemden.

Ook de start van de vierde set was niet geweldig bij Dynamo. Met 1-5 moest Dynamo weer de time-out in. Met succes want op 10-10 kwam Dynamo weer langszij. De beste fase van de thuisploeg in deze wedstrijd brak toen aan. De één na de andere aanval werd afgemaakt. Danique Horck zette de lijnen perfect uit. Dit duurde tot de 18 punten. Ondanks het goede spel kon niet worden voorkomen dat de stand bij de 19 punten weer gelijk werd getrokken. Sietske Osinga wilde er best nog wel een vijfde set uitslepen want zij serveerde 4 punten op rij.

Beide teams knokten voor elke bal en dat maakte dat er lange ralley’s verschenen. Babet Baalhuis kwam voor Dynamo precies op het goede moment aan de serve. De pass kwam niet aan bij Sneek en de bal werd te eenvoudig over het net gebracht. Op 23-20 bracht trainer/coach Dennis Polman een wissel voor de blokkering en dat pakte geweldig uit. Een kill-block zette de stand op 24-20. Het eerste setpunt werd nog niet afgemaakt maar het tweede was wel raak. Met 25-21 werd de wedstrijd binnengesleept.

Een mooie, verdiende 3-1 overwinning voor Dynamo. Met deze 4 punten is het over Sneek heen gegaan en staat het nu op de 8e plaats met 11 punten uit 5 wedstrijden. Het kan zich nu op gaan maken voor de bekerronde die volgende week zaterdag in eigen hal gespeeld zal worden. Tegenstanders zullen topdivisionist Donitas dames 1 uit Groningen en het Wierdense WVC Volley dames 1 zijn.