DOS’37 verliest diep in blessuretijd twee punten

De teleurstelling was groot bij de thuisploeg. Diep in de blessuretijd kwam Bennekom toch nog op gelijke hoogte. Een zege ging verloren ten koste van een gelijkspel: 3-3. Bennekom kwam als koploper in de eerste klasse D naar Vriezenveen. Maar die status maakten de gasten niet direct waar. Een half uur lang overheersten de gastheren door het overwicht op het middenveld. Deze speelwijze leverde DOS’37 al in de zevende minuut een voorsprong op. Hidde Boers kopte uit een voorzet van Douwe Koebrugge de 1-0 binnen. Het was zijn eerste competitietreffer in de hoofdmacht. Tevens was hij daarmee de 173e eerste elftalspeler van de Vriezenveense club, die in KNVB-verband scoorde.

 

Hidde Boers scoort zijn 1e doelpunt in de hoofdmacht van DOS’37, 1-0.

De vroege voorsprong kwam hard aan bij Bennekom. Vooral ook, nadat Tolunay Dumus helaas met een hoofdwond het veld moest verlaten. Toch zag het de thuisploeg de nodige kansen missen door Nick Wennink, Ronald te Morsche en Menno Kamphuis. Maar de gasten herstelden zich, namen het initiatief over en kwamen na dertig minuten door Nick Stienstra op 1-1. Aangezien ook zijn teamgenoten hun mogelijkheden lieten liggen, werd er met deze stand de theepauze bereikt.

Ronald te Morsche liet zijn 6e seizoen doelpunt voor DOS’37 aantekenen, 2-2.

Bennekom begon op dezelfde voet aan het tweede gedeelte. Het kwam al snel door Fabian Beukhof op 1-2. Vervolgens zakte het team te vaak terug in de eigen verdediging. Daarvan profiteerde Ronald te Morsche, toen hij uit een hoekschop van Nick Wennink vrijstaand de gelijkmaker binnenkopte. Nadat Douwe Koebrugge in de 78e minuut de 3-2 voorsprong binnenschoot, leek de zege binnen.

 

Douwe Koebrugge zet DOS’37 op een 3-2 voorsprong tegen koploper Bennekom.

Maar dat veranderde diep in de blessuretijd. Bennekom viel nog enkele keren aan en zag Ismaël Antonio de eindstand op 3-3 bepalen. Teleurstelling bij de thuisploeg, opluchting bij de gasten. Het was opnieuw een prachtig duel, waarbij evenals in het vorig seizoen het publiek de grote winnaar was.

Foto’s: Jeroen Tempert.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer