Manderveen pakt eerste zege ten koste van Bornerbroek

Zondag stond de kraker tussen Manderveen tegen Bornerbroek op het programma. De Bornerbroekers hadden op eigen verzoek een jaartje Achterhoekse cultuur gesnoven, maar zijn inmiddels weer terug op Twentse bodem. De eerste helft viel echter tegen voor de hoofdmacht van Manderveen. Bornerbroek was scherper dan de thuisploeg en kwam dan ook tot enkele kansen. Na ongeveer 20 minuten kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Een afvallende bal werd door de Bornerbroekse middenvelder miraculeus in de bovenhoek gevolleerd. Een absolute wereldgoal. Manderveen kwam maar niet tot kansen, maar begon langzaam wel iets beter te voetballen. Desalniettemin was de tweede treffer van Bornerbroek dichter bij dan de gelijkmaker van Manderveen.  De ruststand bleef steken op 0-1.

In de rust gooide het technische hart van Manderveen het roer om. Rick Stopel verliet de laatste-man-positie en schoof door naar het middenveld. Rookie Gerrit Schoneveld kwam in de ploeg voor Kas Rikmanspoel en nam plaats in het hart van de verdediging. Manderveen besloot met kick-and -rush-voetbal de snelle aanvalslinie te bereiken. Het plan lukte en Manderveen was al snel dichtbij de gelijkmaker. De gelouterde flanken spits Vincent Webbink kon een voorzet van Wout Wesselink net niet binnen werken. De pass met buitenkantje rechts van Joris Wesselink,  waarmee Wout Wesselink werd weggestuurd was er één om door een ringetje te halen.

De verdedigers van Bornerbroek hadden de handen vol aan spits Gijs Wesselink, die na de maisperiode zijn vizier weer op de goal wilde richten en dat lukte. Wout Wesselink stuurde neef Gijs de diepte in, die zijn 32e doelpunt uit zijn loopbaan op het scorebord zette. Na wat speldenprikken heen en weer waren het opnieuw Manderveen die het nest wisten te vinden. Gijs Wesselink hield de bal bij zich in het strafschopgebied en bediende kompaan Vincent Webbink. De ervaren kracht ramde de bal met een mooie volley in het doel. Bornerbroek ging op zoek naar de gelijkmaker. De gasten zochten vooral aanspeelpunt Peter Bolscher. De spits werd echter steeds op de huid gezeten door Cees Peterman.
Ook Rick Stopel was een absolute uitblinker. Bornerbroek bleef druk zetten, maar de inzetten verdwenen allen naast de goal of in de handen van sluitpost Bram Korte. Vlak voor tijd werd Korte geassisteerd door Roy Huzink die een inzet van de lijn  hield. Manderveen noteerde de eerste overwinning van het seizoen en klopt aan deur in de middenmoot van de 5e klasse. Volgende week wacht thuis sv de Lutte.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer