Nipte maar zakelijke overwinning Blauw Zwart op Rivalen

De korfballers van Blauw Zwart stonden voor aanvang van de wedstrijd tegen Rivalen op de vijfde plek. Nadat ze de eerste wedstrijden van het seizoen tegen de huidige top drie hadden verloren, begonnen ze punten te pakken tegen SDO, Olympus en Kios’45. Tegenstander Rivalen had nog geen enkele wedstrijd gewonnen en stond met min twee punten onderaan, omdat ze een keer onvoldoende spelers op de been konden krijgen.

Blauw Zwart moest onderschatting voorkomen en liep aan het begin van de wedstrijd snel uit naar een 0-4-voorsprong. Ze kregen na het eerste doelpunt meteen te maken met achter verdedigen, iets wat vergelijkbaar is met ‘de bus parkeren’ bij het voetbal. Het beloofde een gezapige wedstrijd te worden, want het spel vertraagt door het achter verdedigen erg. Rivalen koos ook in hun aanval voor een traag spel. Desondanks konden ze vaak herhalen, omdat ze een goede rebound hadden staan.

Rivalen verkleinde de achterstand tot telkens één of twee doelpunten, maar Blauw Zwart bleef wel leidend in de eerste helft. ‘Leidend’, weliswaar met een kleine kanttekening, want het spel was verre van goed. Voor de toeschouwers was het geen spannende wedstrijd. De ruststand was 5-8 in het voordeel van de Wierdenaren, omdat zij in de laatste minuten nog een strafworp meekregen.

In totaal benutten beide ploegen in het eerste half uur zeven strafworpen. In de tweede helft waren dit er veel minder, maar Rivalen bleef wel doorgaan met het roepen van verwijten richting de scheidsrechter. Dit was dan ook het meest kenmerkende van de tweede helft. Blauw Zwart bleef wel respectvol richting de leidsman. Ze creëerden rust bij de opbouw van het spel en liepen daardoor weer uit naar een voorsprong van vijf doelpunten. In het laatste kwartier wist Rivalen terug te komen tot 13-14, waardoor de laatste minuut spannend werd. De gelijkmaker bleef uit, waardoor Blauw Zwart een zakelijke overwinning bijboekte. Komende week is de laatste wedstrijd van het veldseizoen, thuis om 15.30 uur tegen SEV.