SVZW na winst weer op kop

Na de eerste nederlaag vorige week in en tegen Opheusden was het zaterdagmiddag zaak om wel bij de les te zijn tegen de mannen van SDV uit Barneveld. Het publiek zag vanaf het beginsignaal een SVZW dat onmiddellijk in de aanval ging en een SDV dat met name achterin de nodige steken liet vallen. Eigenlijk tegen de verwachting in kregen de Zwaluwen de nodige kansen, sneden regelmatig als een mes door de verdediging en kregen in de 5e minuut hulp van de gasten die door een misverstand tussen verdediger Kevin Ooms en doelman Ruben van de Streek de bal in eigen doel werkten.

Na een kwartier was SDV toch dichtbij de gelijkmaker, het bleef bij een corner en pal daarop scoorde Jesper Middelkamp fraai de 2-0. De thuisclub bleef domineren, hoewel Ricardo Mengerink van SDV in de 28e minuut nog een kans kreeg, SVZW doelman Julian Bakker pakte zoals het hoorde. Na een half uur spelen was Frank Smit dichtbij de 3-0, het bleef bij een corner en in de 38e minuut kopte hij keihard over. Een minuut later strafte Smit een fout van keeper Ruben van de Streek genadeloos af door de 3-0 aan te tekenen, de Barneveldse sluitpost had duidelijk zijn middag niet gisteren. Ruststand dus 3-0 en volkomen terecht.

 

Yessin Maskoul was deze middag de plaaggeest voor de Barneveldse verdediging

Barneveld kwam fanatieker uit de catacomben, SVZW nam wat gas terug en er kwamen kansen voor de gasten zoals in de 55e minuut toen Mark van Oudbroekhuizen uit een corner over kopte. Gaande de tweede helft daalde het peil, behoedde Sefa Yildirum zijn ploeg voor de 3-1 en scoorde invaller Levi van der Spek uit de counter de 4-0 en was de wedstrijd gespeeld.

SVZW trainer Philip Agteres besloot aansluitend tot een dubbele wissel, Taner Sen en Sefa Yildirum verlieten het veld voor Joshua ter Avest en Aron Pouls. In de 85e minuut veroorzaakte Ruben van de Streek een penalty, kreeg daarvoor geel te zien. Die kleur werd eveneens uitgereikt aan SDV trainer Johan de Man na kennelijk al te heftig commentaar op de onpartijdige na een blessure van Lesley de Vette, die er danig geblesseerd af moest en vervangen werd door Tim van de Weerdhof.

 

In al het tumult moest de toegekende strafschop nog steeds genomen worden en in de 89e minuut was het dan zover. Zoals altijd benutte aanvoerder Robin de Jong het buitenkansje zonder fout: 5-0. De eindstand werd bepaald uit een corner in de 90e minuut van waaruit Burak Basut onhoudbaar de 6-0 binnen kopte, tevens de eindstand deze middag en tevens de eerste nederlaag voor de tegenstander uit Barneveld.

Op foto: Bas ter Hogt (10)

Newsoutside Sportverlichting