Verdiende zege TVC’28 op FC Winterswijk

Kennelijk hadden de mannen van het Tubbergse TVC’28 van trainer Michiel Mensink het echec van vorige week tegen Stevo van zich afgeschud, want de ploeg begon voortvarend aan de confrontatie met FC Winterswijk. Al in de 10e minuut was het raak. Een vrije trap van Okke Schepers spatte op de vuisten van de Winterswijkse sluitpost uiteen. Stef Roelofs was er als de kippen bij en kopte de bal in de rebound binnen (1– 0).

Daarna ontspon zich een enerverend duel waarbij de technisch vaardige gasten twee keer op de paal schoten. Ook TVC ‘28 kreeg kansen. Daan Geerts slalomde door de verdediging, maar zag zijn inzet op het nippertje gestuit. Vlak voor de thee strandde een schot van Stef Roelofs op de keeper.

Na de pauze kwam FC Winterswijk getergd uit de startblokken. De ploeg liet de bal gemakkelijk rondgaan, maar faalde in de afronding. Langzaam vocht TVC’28 zich onder de druk uit. Stef Roelofs schoot rakelings naast. Even later was het Maarten Booijink die zijn eerste treffer van het seizoen aantekende. Op aangeven van Okke Schepers schoot de middenvelder de bal keihard in de benedenhoek (2-0). Nadat Stefan Huiskes met 2 keer geel was weggestuurd, kwam TVC’28 opnieuw onder druk te staan.

Toch was het de thuisclub die opnieuw tot scoren kwam. Daan Geerts bekroonde zijn goede spel na slangachtige bewegingen met een fraai doelpunt (3–0) en beroofde daarmee de tegenstander van zijn laatste illusies. Desondanks bleven de Achterhoekers tegenspartelen. Doelman Ruud Hesselink voorkwam enkele keren gevaar door goed uit zijn doel te komen. Vlak voor tijd gooide Maarten Oude Avenhuis zijn onverzettelijkheid in de strijd. Nadat de TVC’28 doelman al was gepasseerd, gleed de robuuste verdediger de bal uit de doelmond. Op basis van inzet en efficiency boekte TVC’28 een verdiende zege. Een mooie opsteker voor de lastige uitwedstrijd komende zondag in en tegen Heino.

Foto Michiel Mensink: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting