NEO pakt door prima teamprestatie drie punten tegen WSV

Met WSV kreeg NEO afgelopen zondag een uitermate goed voetballende ploeg tegenover zich. Dat de mannen van van Holland uiteindelijk met de zege aan de haal gingen had twee redenen: WSV had dan voetballend wel een overwicht, maar dat resulteerde niet vaak in grote kansen, terwijl NEO daarentegen de kansen die het kreeg wel benutte.

Op het laatste moment moest coach van Holland puzzelen, omdat Rick ten Tusscher en Bjorn Tijhuis niet inzetbaar bleken. Pascal van Berkum ging voorin spelen en Wout Deterd op het middenveld. Frank Valley schoof op naar de rechtervleugel, terwijl Jesse Keur samen met Steven Zonder centraal achterin het slot op de deur waren.

De gasten lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien waarvoor ze naar Borne waren gekomen, met een hoog tempo en goed combinatiespel zetten ze NEO onder druk, maar toch duurde het tot de elfde minuut voor dat ze echt gevaarlijk werden, na een mooie combinatie ging het schot gelukkig echter naast.

NEO, dat zeer compact speelde, kwam er een aantal keren gevaarlijk uit via de flanken en dit leverde in de 21e minuut de 1-0 op. Een mooie actie van Ron Spoler op de rechtervleugel leverde een voorzet op maat op die door bij Pascal van Berkum bij de tweede paal knap werd binnen geschoten. WSV bleef tot de pauze dan wel meer aan de bal, maar ze werden niet echt gevaarlijk en zo bleef het tot aan de thee 1-0.

Na de rust eenzelfde beeld, WSV snel combinerend en met meer balbezit, terwijl NEO iets behoudender speelde dan normaal, maar desalniettemin de gevaarlijkste ploeg bleef. Nadat een voorzet van Pascal van Berkum net niet verzilverd kon worden door Bas Spenkelink, was het in de 74e minuut wel raak. Een vlagsignaal wegens buitenspel werd door de goed leidende scheidsrechter resoluut weggewoven en vervolgens kon niemand Pascal van Berkum (foto archief) op snelheid nog afstoppen en de flegmatieke spits scoorde zijn tweede van de middag: 2-0.

Nog geen tien minuten later was het weer raak. Ron Spoler speelde vanaf de zijlijn door de lucht Jochem Stam aan die de bal goed controleerde en het stuiterende leer naar de lange hoek stuurde: 3-0 Hierna was de wedstrijd gelopen.

Dat de ingevallen Boaz de Feijter met een van richting veranderd schot Douwe Everink vlak voor tijd volledig kansloos liet had louter statistische waarde en bracht de knappe zege niet meer in gevaar. Vlak voor tijd kreeg Pascal van Berkum nog zijn verdiende publiekswissel en werd vervangen door Wessel Bom.

Na vijf wedstrijden is NEO nog steeds ongeslagen en heeft al elf punten verzameld. Natuurlijk zat het scoreverloop in een aantal duels niet tegen, maar dat dwingt de ploeg door de niet aflatende strijd ook af.

Komende zondag wacht een prachtige nieuwe uitdaging. Het gelouterde Suryoye, dat behalve met nieuwe trainer Paul Krabbe ook nog een aantal topamateurs aan de toch al niet misselijke selectie kon toevoegen, is op de Wesselerbrink de tegenstander. NEO heeft er al een aantal heroïsche duels gespeeld en wie weet wordt het dat zondag weer. Suryoye is samen met Columbia de trotse koploper en heeft nog geen punt verspeeld. Afgelopen zondag bij Schalkhaar speelde de ploeg het zelfs klaar om met een man minder een achterstand om te buigen in een 3-2 zege.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer