SVZW verdedigt koppositie in en tegen Nunspeet

Sinds afgelopen zaterdag staat SVZW op de 1e plaats in de 1e klasse D. Zaterdag tegen Nunspeet zal blijken of SVZW die plek kan vast houden. Nunspeet staat op dit moment op de 10e plaats op de ranglijst. Uit de 5 gespeelde wedstrijden werden 5 punten gehaald. Afgelopen zaterdag werd de eerste overwinning van dit seizoen behaald. In Kampen werd KHC met 0-1 verslagen. Belangrijke punten, want hierdoor nam Nunspeet wat afstand van de onderste plaatsen op de ranglijst.

Thuis is Nunspeet nog ongeslagen. Tegen SDV Barneveld en WHC werd een gelijkspel behaald. Nunspeet wil zeker op 1e klasse niveau actief blijven. Dus de club wil snel punten pakken om door te stijgen naar de middenmoot, onderkant linker rijtje van de ranglijst. De selectie staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van Erwin Brem. Hij is wel bekend met de 1e klasse D, want vorig seizoen was hij trainer van Hierden. Lars van Wetering lijkt de man in vorm te zijn, want hij scoorde 4 van 5 doelpunten die Nunspeet maakte in de competitie. De eerste wedstrijden kregen de gastheren nog vele goals om de oren, maar de laatste weken lijkt de verdediging op orde.

SVZW beleefde afgelopen zaterdag een probleemloze wedstrijd tegen SDV Barneveld. Van te voren werd er van uitgegaan dat deze tegenstander moeilijk te kloppen zou zijn. Maar tijdens de wedstrijd bleek daar niets van. Door een eigen goal kwam SVZW wel heel gemakkelijk op voorsprong. En ook de 3-0 was een cadeautje van de SDVB verdediging. SVZW won uiteindelijk met 6-0, een mooie uitslag, en verbetering van het doelsaldo.

Door de resultaten op de andere velden steeg SVZW weer naar de 1e plaats op de ranglijst. Nu is het zaak om te proberen deze plaats vast te houden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want elke tegenstander wil graag de koploper verslaan. Dat zal zaterdag ook het geval zijn in Nunspeet. Zij zullen denken aan het gelijke spel tegen het sterke WHC, en vol vertrouwen SVZW tegemoet treden. Het zal dus geen gemakkelijke middag worden op sportpark “De Wiltsangh” in Nunspeet. Toch moet het mogelijk zijn om de punten mee te nemen naar Wierden. De wedstrijd begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting