Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staat speelronde 6 op het programma in de 1e klasse D. Ook dit seizoen is het een mooie klasse om te volgen. Bovenin lijken de ploegen erg aan elkaar gewaagd, en het gaat er dus om welke ploeg het meest constant is. Sinds afgelopen zaterdag staat SVZW bovenaan, want door het gelijke spel van Bennekom, kon SVZW de 1e plaats weer overnemen. Onderin hebben KHC en Hierden het wel erg moeilijk. Het is voor deze ploegen zaak om snel tot betere resultaten te komen. Zaterdag a.s. staan er weer mooie wedstrijden op het programma. Er kunnen dus zomaar weer de nodige verschuivingen op de ranglijst plaats vinden.

DFS – Go Ahead Kampen

Beiden ploegen speelden zaterdag gelijk. DFS (foto) kwam tegen DTS in Ede niet verder dan 0-0. Na de winst op SVZW op 12 oktober was er waarschijnlijk opnieuw op winst gerekend. Ook Go Ahead Kampen boekte zaterdag een tegenvallend resultaat. Tegen DZC werd gelijk gespeeld, terwijl de ploeg dacht dat deze wedstrijd te winnen zou zijn. DFS is een sterke ploeg die zich thuis niet de kaas van het brood laat eten. Go Ahead Kampen zal dat gaan ervaren, want de punten blijven in Opheusden.

DZC’68 – WHC

DZC’68 weet dat het dit jaar zal moeten strijden voor elk punt. Ze hanteren een verdedigende tactiek. Ze hebben wel een paar snelle spitsen die goed zijn voor razend snelle counters. Het is dus aan de tegenstanders om een antwoord op deze speelwijze te vinden. WHC heeft dit seizoen een sterke selectie die mee gaat strijden om de prijzen. DZC’68 zal het WHC ook wel moeilijk weten te maken, maar dat is uiteindelijk onvoldoende voor punten.

DOS Kampen – DOS’37

Dos Kampen moet zich zien te herstellen van de 4-1 nederlaag in Apeldoorn tegen CSV. DOS’37 speelde zaterdag een hele goede wedstrijd tegen Bennekom, maar moest in de blessure tijd toch nog een 3-2 voorsprong weggeven. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in 3-3. DOS Kampen zal voor winst gaan in deze thuiswedstrijd, want het wordt tijd voor een sprong op de ranglijst. Maar ook de bezoekers uit Vriezenveen zullen voor de winst komen. Zij willen graag meegaan met de ploegen in het linker rijtje. DOS’37 is goed op dreef de laatste wedstrijden, dus vandaar de voorspelling dat zij deze wedstrijd gaan winnen.

Hierden – Bennekom

Sinds afgelopen zaterdag is Hierden de rode lantaarn drager in de 1e klasse D. Tot nu toe haalde de ploeg nog maar 1 punt. Er moet dus iets veranderen voor de thuisclub. Bennekom staat tweede op de ranglijst, en behoort tot de kanshebbers op het kampioenschap. Hierden hoopt op betere tijden de komende weken. Het zal bij hopen blijven, want Bennekom is te sterk in deze wedstrijd.

SDV Barneveld – KHC

Beide ploegen presteren niet zoals verwacht. SDV Barneveld (foto) staat wel in de middenmoot, maar won nog maar 1 keer, en verloor zaterdag met 6-0 in Wierden van SVZW. KHC doet het nog veel slechter en heeft nog maar 1 punt na 5 gespeelde wedstrijden. Het lijkt aan scorend vermogen te ontbreken, want KHC scoorde nog maar 3 doelpunten. Niet verliezen is waarschijnlijk het uitgangspunt voor deze tegenstanders. De wedstrijd kan dan ook zomaar in een gelijkspel eindigen.

CSV Apeldoorn – DTS Ede

CSV Apeldoorn is de ploeg met de meeste doelpunten voor. In 5 wedstrijden werd er 19 keer gescoord. Met 8 doelpunten is Sander Krijns de topscoorder van de 1e klasse D. DTS staat mooi in de middenmoot. Zij hebben de minst gepasseerde verdediging van deze competitie. Slechts 4 tegen doelpunten in 5 wedstrijden. Wat doet deze verdediging tegen de makkelijk scorende thuisploeg? Ze zullen het CSV heel moeilijk maken, maar op het eigen sportpark is CSV ijzersterk.

Newsoutside Sportverlichting