Mariënberg wint overtuigend de Kloosterderby

Mariënberg begon de Kloosterderby voortvarend. De bal had amper gerold of André Plaggenmars kopte maar net naast in plaats van tussen de palen. Niet veel later had Plaggenmars wederom de 1-0, nu op zijn rechterpantoffel, maar doelman Thomas Sieben van de bezoekers bracht redding, eveneens met zijn voet, zij het de linker!

Hierna werd Plaggenmars gewisseld, hij was even daarvoor in flinke botsing met Sieben gekomen. Een bovenbeenblessure derhalve, hopelijk valt de schade mee. De dadendrang naar de kooi van Sieben bleef wel ongewijzigd. De thuisploeg bleef de druk hoog houden op de zwart-witte defensie van onze gasten.

Na precies een half uur voetballen was er voor Sieben ook geen houden meer aan op het snoeiharde schot van jongeling Wesley Willems. Na weken blessureleed stond de nieuwe groei briljant van Mariënberg weer aan de aftrap en het was soms een genot om hem te zien voetballen.

Hij zette de succesvolle aanval zelf op aan de linkerkant, het een-tweetje met Ron ten Brinke kreeg een doeltreffend vervolg. Hij schoot de bal onhoudbaar in de winkelhaak: 1-0. Acht minuten later verdubbelde Rolf Hofsink nu wel de score. Hij reageerde attent en vakkundig nadat hij de bal terug had ontvangen middels een scrimmage voor het doel van de Kloosterhaarders.

Gek genoeg was Mariënberg na de comfortabele voorsprong het eventjes helemaal kwijt. Ineens verloor de thuisploeg de regie en haalde Mariënberg met meer geluk dan wijsheid zonder tegendoelpunten de rust.

Na rust was de rust in het spel van Mariënberg nog even ver te zoeken. Het resulteerde in de 2-1 van Ravenhorst. Maar gelukkig herpakte de ploeg onder aanvoering van Rolf Hofsink zich razendsnel. In de 54e minuut schoot Rolf de stand weer naar een veilige marge, 3-1.

Kevin Bolks gooide een kwartier voor tijd de Kloosterderby definitief in het slot voor Kloosterhaar, hij maakte de beslissende 4-1.Na dik 90 minuten floot de pas 21-jarige maar uitstekend leidende scheidsrechter Mick Landman uit Hengelo voor het laatst op zijn fluit. Door de overwinning stijgt Mariënberg naar een gedeelde zesde plaats die men vooralsnog met drie andere teams moeten delen.