De Tukkers in slotminuut langs RSC

Afgelopen zondag boekte De Tukkers de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De Albergenaren kwamen in de tweede helft op voorsprong, maar zagen RSC vlak voor tijd langszij komen. Diep in blessuretijd wisten de zwart-witten alsnog de score naar zich toe te trekken: 2-1.

In de eerste minuten zetten de gasten de thuisploeg onder druk. Dit leidde tot een paar dreigende momenten, maar zonder echt gevaar. De Tukkers kwam er daarna voetballend goed door en produceerde enkele doelkansen. Sjoerd Visschedijk schoot over en het schot van Kjell Huisman mistte kracht en richting.

De Tukkers bleef het overwicht houden al moest het wel waken voor de snelle buitenspelers van de gasten. Na ongeveer een kwartier spelen kregen de zwart-witten weer een paar schotpogingen, maar echt lastig werd het niet voor de doelman van RSC.

Direct na de thee kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Tim Haarhuis zag zijn inzet voorbij de doelman gaan, maar een verdediger kon nog redding brengen. Toen de wedstrijd ongeveer een uur onderweg was had RSC de leiding kunnen pakken. Danny oude Lashof werd aan de linkerkant weggestuurd en kwam in scoringspositie. Zijn schot was hard genoeg en gelukkig voor De Tukkers ging de bal naast.

Een minuut of vijf later was het aan de andere kant wel raak. Robin Kwast kopte een voorzet terug de doelmond in, waarna Kjell Huisman in de kluts kon controleren. Van dichtbij wist hij het net te vinden: 1-0. Nog geen twee minuten later had Tim Haarhuis de score bijna verdubbeld op aangeven van Sjoerd Visschedijk. Hij dook goed naar de bal, maar kopte een metertje over.

RSC ging het laatste kwartier opportunistischer spelen en De Tukkers werd terug gedrongen. Tot grote kansen leidde dit niet, maar het bleef dreigend. In de omschakeling lag er voor de thuisploeg veel ruimte. Dit wisten ze niet te benutten, waardoor het spannend bleef.
In de extra tijd leek het alsnog mis te gaan voor de Albergenaren. Er werd een overtreding begaan in het eigen strafschopgebied en de bal ging op de stip. Bram Nijhuis schoot raak via de binnenkant van de paal: 1-1.

De gasten geloofden nog in een overwinning en in de slotseconde werd dat ze fataal. De Tukkers schakelde razendsnel om. Jelle Hulskotte werd over de rechterkant de diepte ingestuurd. Zijn voorzet was precies op maat voor de meegelopen Tim Haarhuis. Laatstgenoemde bleef kalm en schoof het leer rustig in de hoek: 2-1. Dit was het laatste wapenfeit, want de prima leidende scheidsrechter floot na de aftrap voor het eindsignaal. Komende zondag speelt De Tukkers de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Saasveldia. De aftrap op sportpark De Esch is om 14:00 uur.