HC Twente heren met 2-9 te sterk voor Avanti

Terwijl het Nederlands elftal in het Wagner stadion tegen Pakistan speelde om een plek bij de Olympische spelen speelde in Winterwijk de  HC Twente heren tegen Avanti om hun eerste plek te verstevigen. Twente  begon fel en kwam na 5 minuten al op 0-1 via Wouter Smulders. Na een goede actie van Max Pierik over de achterlijn kon Jesse Meijerink de 0-2 intikken. De 0-3 kwam tot stand door een goede actie van Kasper Rooij die zijn 1e competitie goal van het seizoen maakte. Het spel liep redelijk en met 0-3 gingen de heren de rust in.
Na de rust liep het allemaal stukken soepeler, de 0-4 werd gemaakt door de aanvoerder, Maarten Adolfsen en goaltjesdief Wouter Smulders nam trefzeker de 0-5 en 0-6 voor zijn rekening.Twente zakte wat in en werd slordig, dit  resulteerde in een tegentreffer van Avanti 1-6. Toen gebeurde het onmogelijke, verdediger Branko Oude Middendorp scoorde voor het eerst in zijn heren 1 carrière de 1-7, een moment dat hij nooit zal gaan vergeten.  Tim Jongman en Olivier Bronk maakten beide nog 1 goal en ook Avanti legde nog een bal in het net van Twente.
Daar waar Nederland zich met 6-1 kwalificeerde voor de Olympische spelen, nam Twente met een einduitslag van 2-9 de 3 punten mee naar Hengelo.  Volgende week speelt Twente thuis tegen Eemvallei, de nummer 3.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer