Off-day Amicitia tegen Noviomagum

De aankondiging vooraf was duidelijk: de winnaar van Amicitia tegen Noviomagum blijft zicht houden op aansluiting bij de kopgroep in de poule. De verliezer gaat voorlopig de wachtkamer in en moet zich zo snel mogelijk zien te handhaven in de Eerste klasse van het veldkorfbal.

De uitwedstrijd in Nijmegen bij de start van het seizoen werd verloren en dat verraste velen. Vervolgens werd ook de wedstrijd tegen Ritola in Zuidlaren nipt verloren. Daarnaast kon de Vriezenveense formatie vijf winstpartijen bijschrijven wat resulteerde in een voorlopige gedeelde tweede plaats in de poule. Amicitia was uit op eerherstel en wilde de goede reeks van de afgelopen weken voortzetten.

Maar het liep volledig anders. Noviomagum beschikt over een hardwerkende ploeg met vooral veel lengte en stond binnen drie minuten na het beginsignaal al met 0-2 voor. Amicitia moest meteen in de achtervolging en kwam na ongeveer een kwartier spelen met moeite langszij (4-4). De Nijmegenaren scoorden direct daarna twee keer van korte afstand, terwijl Amicitia niet verder kwam dan een gemiste strafworp (4-6). De oranjekragen creëerden weliswaar kansen maar het afronden bleek van een andere orde. Noviomagum hield het verschil op twee treffers en beide ploegen gingen bij een 6-8 stand aan de thee.

Een ontevreden trainer/coach Patrick Hage hield zijn spelers in de rust de spreekwoordelijke spiegel voor. Hij miste de echte overtuiging, zag zijn ploeg legio kansen missen en te veel meegaan in het spel van de tegenstander. Het moest en zou beter om tot een bevredigend resultaat te komen.

Al snel in het tweede bedrijf bleek dat Amicitia onvoldoende in staat was om het spel naar zich toe te trekken. Na tien minuten had Noviomagum de voorsprong vergroot van twee naar vijf treffers (7-12) en leek de wedstrijd al gespeeld. Aan Vriezenveense zijde werden nog enkele wissels ingebracht in een poging het verschil te maken. Weliswaar werd er nog vijf keer gescoord maar Noviomagum deed dat ook en nam uiteindelijk en terecht de punten mee naar huis. Eindstand 12-17.

Amicitia sluit de veldcompetitie voorlopig af met tien punten op een vierde plaats in de poule. De focus gaat nu gericht worden op de start van de zaalcompetitie met diverse oefenwedstrijden in de komende weken. Op 23 november begint Amicitia in Overgangsklasse met een uitwedstrijd tegen Unitas/Perspectief in Harderwijk.

 

Newsoutside Sportverlichting