Onmachtig DOS’37 verliest met forse cijfers

In Kampen verloor een zwak acterend DOS’37 terecht met 6-2. DOS Kampen zegevierde op grond van de wilskracht om te winnen. Een grote inzet, gecombineerd met een prima teaminstelling en goed spel, zorgde voor een ruime overwinning van de Kampenaren op hun naamgenoot uit Vriezenveen.

Direct na het beginsignaal werd het team van trainer Durmuşoğlu teruggedrongen. Binnen drie minuten kon de eerste treffer van de thuisploeg worden bijgeschreven. Nadat eerst Patrick Nitert een goede redding verrichtte en vervolgens Melvin Kemp de bal van de lijn haalde, wist Twan Knul alsnog zijn ploeg op voorsprong te zetten. Frank Jansen verdubbelde die in de twaalfde minuut met het afstraffen van een grote fout in de Vriezenveense defensie, 2-0. Daarna zag hij zijn team DOS’37 haar wil opleggen. Toch werd er verzuimd om de voorsprong fors uit te breiden. De Vriezenveners profiteerden daarvan door vlak voor het rustsignaal via Menno Kamphuis op aangeven van Sten Middelkamp te scoren, 2-1.

Na drie minuten in de tweede helft sloeg het noodlot bij de gasten toe. Het schot van William Jansen werd verdedigend dusdanig van richting veranderd door Martijn Olde Olthof, dat Patrick Nitert kansloos werd gepasseerd, 3-1. Ondanks een dubbele wissel aan Vriezenveense kant bleef DOS Kampen de betere ploeg. Cris Westerkamp verhoogde de score naar 4-1.

Ook al verkleinde Nick Wennink de achterstand, de Kampenaren sloegen na enkele minuten al weer terug door Frank Jansen, 5-2. Timo Petersen bekroonde het goede spel van de thuisploeg met een fantastische treffer in de slotminuut. Het was een offday van het gehele team van DOS’37, maar dat doet de prima prestatie van DOS Kampen wel onrecht aan. Zij wonnen verdiend met 6-2.

Foto’s: Stefan Schipper