Reguliere overwinning Dames Losser op WS Twente

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen een Goede reguliere 8-5 overwinning op WS Twente behaald. Door deze overwinning is Losser op de ranglijst weer te vinden in het bovenste gedeelte.

Losser moest het deze wedstrijd stellen zonder de ervaren doelvrouwe Claudia Nijhuis. Zij werd vervangen door Linda Hesselink. In eerdere seizoenen was zij al vaker stand-in als de vaste keepster afwezig was of blessures had. Gedurende de wedstrijd liet zij merken dat ze het keepen niet verleerd was, en met een aantal prima reddingen stond ze goed aan het hoofd van de Losserse verdediging.

De thuisclub startte de eerste periode goed en nam een 2-0 voorsprong. In de 2e periode werd wederom goed gespeeld, maar konden de verkregen kansen niet worden omgezet in doelpunten. WS Twente kon zich hierdoor in de wedstrijd vechten en kwam op gelijke hoogte. Nadat in de 3e periode de Hengelose dames de stand op 3-3 brachten nam Losser het heft echt in handen. Met snel aanvalsspel werden er binnen 4 minuten 3 doelpunten gescoord. In de laatste periode konden beide ploegen nog 2x scoren, waardoor Losser een prima overwinning behaalde.

Het blijft echter opmerkelijk dat Losser nog steeds grote moeite heeft met het afronden van overtalsituaties. Ook deze keer kon er uit 9 pogingen slechts 3x gescoord worden. Als Losser dit beter onder de knie krijgt zal de nabije toekomst er zonnig uit gaan zien voor de Losserse dames.

Periode standen: 2-0, 1-2, 3-1, 2-2. Doelpunten Losser: Manon Korfage 2, Cindy Marsman 2, Lindy Velthuis, Jetske Gielians en Jasmin Oddo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer