Vasse wint de gemeentelijke derby van Fleringen

Vasse heeft de enige gemeentelijke derby van Tubbergen in de 4e klasse gewonnen. Tegen Fleringen stonden de blauwwitten de gehele wedstrijd met tien man maar wisten alsnog de drie punten te pakken. De wedstrijd begon voor Vasse dramatisch. Randy Pegge kon na 6 minuten al inrukken nadat hij een speler van Fleringen neerhaalde.
De scheidsrechter beoordeelde het als een doorgebroken speler en toonde de rode kaart. Toch was het Vasse dat brutaal de leiding nam via Daan Haarhuis. De aanvaller speelde de bal knap vrij en schoot na 20 minuten de 1-0 binnen. Fleringen oefende hierna veel druk uit op de verdediging van Vasse en maakte na 40 minuten uit een hoekschop de gelijkmaker.
De tweede helft begon Vasse furieus en nam opnieuw brutaal de leiding. Daan Haarhuis werd na een goede actie neergehaald door de keeper van Fleringen. De keeper mocht blijven staan maar kon de penalty van Stefan Weersink niet stoppen. Een aantal minuten later leek Fleringen de gelijkmaker te maken maar een aantal spelers van Vasse gooiden zich voor een leeg doel. In de 60e minuut komt Vasse zowaar op een 3-1 voorsprong, Sam Haarhuis stiftte de bal na een 1 op 1 prachtig over de keeper. Niet veel later wist Vasse nogmaals te scoren. Ditmaal was het Daan Haarhuis die de 4-1 tegen de touwen schoot. Het geloof bij Fleringen was hierna weg en de 4-1 bleek uiteindelijk voldoende voor de zege.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer