Vroomshoopse Boys overtuigt tegen OWIOS met ruime zege

Vroomshoopse Boys toog in Oldebroek onmiddellijk volop in de aanval tegen OWIOS. De diepgaande Boys-spits Jordy Harms dacht in de 5e minuut te scoren, maar op advies van de grensrechter van OWIOS keurde arbiter Jan van Dijk de treffer af. Er zat veel diepgang in het spel van de Boys, die duidelijk de bovenliggend partij was in de openingsfase. De OWIOS-verdediger Corné Hamelink kon meerdere malen slechts met handen en voeten de snelle en behendige Boys-vleugelaanvaller Juliën Derks afstoppen. Een van die overtredingen leverde hem al snel een gele kaart op. De daarop volgende vrije trap werd nipt over gekopt door de naar voren geslopen centrale verdediger Rutger Schrijver. De schaarse aanvallen van OWIOS waren niet van gevaar ontbloot. In de 13ste minuut was de eerste dreiging, maar Boys-doelman René Kok pakte de bal stijlvol en klemvast op de inzet van 25 meter.

Vanaf de 17e minuut moest OWIOS met tien spelers verder. Corné Hamelink makte z’n volgende forse overtreding. Scheidrechter Jan Van Dijk restte niets anders dan zijn tweede gele kaart en dus rood te geven. In de 25ste minuut dacht Vroomshoopse Boys te scoren via centrale verdediger en aanvoerder Andjin van Veen. De kopbal trof doel, maar arbiter van Dijk had kort daarvoor een duwfout geconstateerd. Er bleven kansen voor de gasten komen en in de 36ste minuut werd het goede veldspel beloond. Juliën Derks vond mede-aanvaller Jos Hutten, die op zijn beurt bekwaam afrondde: 0-1. De Boys bleef onverminderd hoog druk zetten en aanvallen en die spelopvatting werd nog voor de rust beloond. Rechter vleugelverdediger Jesper Derks zette prima voor en het was opnieuw Jos Hutten, die deze keer koppend afrondde: 0-2.

Na de thee was het eerst OWIOS, dat z’n herwonnen strijdlust beloond zag. Vanuit een hoekschop van de thuisploeg kwam de bal via de boomlange centrale verdediger Hendri Klein Nagelhout bij aanvoerder Bennie Veldhoen, die vanaf 20 meter inschoot: 1-2. Dat gaf OWIOS nieuwe moed en ook al door de strakke wind, die dwars over het veld, ontstonden er soms wat hachelijke situaties voor het doel van de Boys. Toen de Oldebroekse storm wat afzwakte, nam het goed combinerende Vroomshoopse Boys weer het heft in handen. Er kwamen verschillende doelrijpe kansen, die achtereenvolgens Jos Hutten, Bram Hooijer en Juliën Derks niet wisten te verzilveren. In de 71ste minuut werd de ban gebroken. Jos Hutten werd onreglementaire wijze onderuit gehaald in het strafschopgebied van OWIOS en dat betekende een penalty. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Jordy Harms: 1-3.

Een prachtige aanval van de Boys over meerdere schijven in de 75ste minuut bracht zelfs 1-4 op het scorebord. Julien Derks rondde de aanval af en zorgde voor de definitieve knock-out van OWIOS. De thuisploeg streed met de moed der wanhoop voor een beter resultaat en dat leek al snel beloond te worden. Keeper René Kok maakte een overtreding en werd daarvoor met een gele kaart bestraft. De toekende strafschop werd evenwel door de OWIOS-speler Cornel Balk naast geschoten.

In de slotfase werd nog drie keer gewisseld door hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens. In de 78ste minuut kwam Ernst-Jan Heideman Bram Hooijer vervangen. In de 80ste minuut ruimde de van langdurig blessureleed teruggekomen Juliën Derks het veld voor Ramon de Jong. Simon Kempers werd in de 83ste minuut voor Robin Drenthen gewisseld. In de stand kwam geen verandering meer en Vroomshoopse Boys behaalde zo een volledig verdiende zege op OWIOS. Dat betekende een prima reactie op een teleurstellende 0-1 thuisnederlaag van een week eerder tegen Quick’20. Vroomshoopse Boys bezet nu een gedeelde zesde plaats op de ranglijst van de tweede klasse H. Zaterdag wacht een fraai affiche: een thuisduel tegen medekoploper Hulzense Boys.

Actie foto archief.

Foto Hutten: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting