Zure nederlaag TOP tegen EKCA

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP de laatste veldwedstrijd van 2019 op het programma. Tevens was het ook de eerste return wedstrijd. EKCA uit Arnhem was de tegenstander. Deze ploeg staat bekend om haar langzame spel en de zakkende heren. In de heenwedstrijd verloor TOP in een moeizame wedstrijd met 7-6.

Zoals eerder benoemd is EKCA een korfbalploeg wat in een erg laag tempo speelt. Hierdoor komt TOP minder tot aanvallen toe maar ook EKCA krijgt hierdoor minder goede kansen. Met gevolg dat er weinig doelpunten vielen. Bij rust stond een magere 4-3 stand op het scorebord.

In de rust werd aangegeven niet in het tempo van EKCA mee te gaan. Dit lukte in het begin aardig voor TOP. Ze liepen uit naar een verschil van 3 , 8-5. EKCA toonde echter veerkracht en wist doormiddel van scores van grote afstand bij 8-9 voor het eerste op voorsprong te komen. TOP probeerde met enkele wissels het tij nog te keren en wist nog eenmaal gelijk te komen 9-9. EKCA gooide enkele minuten voor tijd de winnende bal in de korf door middel van een strafworp.