Collectieve off-day v.v. Den Ham

Zonder de prestaties van Sparta Enschede tekort te willen doen, de ploeg won dik verdiend, kunnen we toch spreken van een collectieve baaldag van de Hammer club. Van meet af aan was het Sparta de bovenliggende ploeg, waarbij de Hammer spelers onder druk werden gezet. Slechts zelden lukte het Den Ham om zich onder die druk uit te spelen. In de 5e minuut kreeg Den Ham een kans middels aan afstandsschot van Jelmer Bolks, die door doelman Jonkers ternauwernood werd gepareerd. Daarmee was eigenlijk ook de enigste Hammer mogelijkheid in de eerste helft benoemd.

In de 14e minuut kwam Sparta op een 1-0 voorsprong toen een voorzet vanaf de rechterkant door Daan Akkerman werd binnen getikt. 10 minuten later was het opnieuw een voorzet vanaf rechts die in eerste instantie tegen de lat werd gekopt waarna uit de rebound door Sander Thomas werd gescoord. In de 43e minuut werd een duw in de rug op Jelmer Bolks door de leidsman over het hoofd gezien waarna opnieuw na een voorzet vanaf rechts de 3-0 werd gescoord door Andy Sterken.

Daarmee was de wedstrijd al voor de pauze beslist. Den Ham was geen moment bij machte om gelijkwaardig partij te geven. Helemaal toen Alessio Pina in de 59e minuut uit een scrimmage de 4-0 scoorde was het over en uit.

Met het inbrengen van Leon Harmsen en Daan Timmerman kwam er meer lijn in het Hammer spel, zeker doordat dit tot enkele omzettingen in de veldbezetting leidde. Sparta geloofde het wel, Den Ham kreeg in de laatste 10 minuten een paar kleine mogelijkheden, maar het was Sparta dat in het slotakkoord van de scheidsrechter de 5-0 scoorde door Joost Extercate.