Sportlust Vroomshoop niet langs Juventa’12

De openingsfase van de competitie verloopt vooralsnog teleurstellend voor Sportlust Vroomshoop. In de eerste vijf wedstrijden wist men nog niet te winnen en ook op deze zondag wisten de Vroomshopers ondanks een sterke wedstrijd geen overwinning te behalen. Sportlust stond het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong maar wist in de slotminuten de overwinning niet over de streep te trekken. Op bezoek bij Juventa’12 werd het 2-2.

Vorig jaar wist Sportlust beide wedstrijden tegen deze tegenstander te winnen en dit gaf vooraf goede moed om ook nu een goed resultaat te behalen. Tim Spoor keerde terug in de basisopstelling na blessureleed en Daan Spoor verving de geblesseerde doelman Frank Dubbink. Trainer Job Lamberink wist zijn mannen goed te motiveren en Sportlust begon ijzersterk aan de wedstrijd. Toon van Dam schoot al na 2 minuten de openingstreffer binnen. De doelman van Juventa speelde de bal bij Toon in de voeten en zonder na te denken schoot Toon van grote afstand raak in het lege doel.

Na 19 minuten spelen wist Juventa de stand gelijk te trekken. Een middenvelder dook op in het vijandige strafschopgebied en schoot hard raak in de bovenhoek. In deze fase van de wedstrijd had Juventa ook op voorsprong kunnen komen maar een kopbal werd op de lijn gekeerd door Daan Spoor. In het vervolg van de eerste helft liet Sportlust uitstekend voetbal zien. Meerdere keren werd er goed onder de druk uitgespeeld en er werd een aantal goede kansen gecreëerd. Een van deze kansen werd in de 38e minuut tot doelpunt verwerkt door spits Dennis Jozic. Oog in oog met de doelman schoot hij de bal strak in de verre hoek. 1-2 was tevens de ruststand.

In de tweede helft moest Sportlust wegens blessures al snel verder zonder verdedigers Tsjeard Brinksma en Thomas Spoor. Mede hierdoor kregen de Vroomshopers meer moeite om onder de druk uit te komen. In de tweede helft was het vooral Juventa dat aan de bal was en op zoek ging naar de gelijkmaker. Sportlust leverde veel strijd en gaandeweg de tweede helft ontstond er ook meer ruimte achter de verdediging van Juventa. Dennis Jozic en Dinand Hankamp kregen opgelegde kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar een derde doelpunt bleef uit.

De druk van Juventa nam toe en dit leidde in de 87e minuut tot de gelijkmaker middels een kopbal uit een corner. Beide ploegen gingen in de slotminuten nog voor de overwinning maar er werd niet meer gescoord. Een teleurstelling voor Sportlust omdat de eerste overwinning zo dichtbij was, maar desondanks overheerste een positief gevoel omdat er een puike teamprestatie was geleverd. Keiharde arbeid ging gepaard met verzorgd voetbal. Dat geeft vertrouwen voor de komende weken. Als dit niveau wordt vastgehouden dan zullen de punten snel volgen. Hopelijk volgende week al in de thuiswedstrijd tegen EMOS.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer