Milan Beuning en Jermaine Kleine uitgenodigd voor talenten dag op Papendal

Milan Beuning en Jermaine Kleine, een uniek atletiek tweetal, zijn uitgenodigd voor talenten dag op Papendal. Dat deze 2 Twentse atleten goed hebben gepresteerd afgelopen outdoor jaar  dat is niet onopgemerkt gebleven bij  de atletiek unie. Met name is Milan Beining op de speer, ranking nummer 1 van Nederland JJC, en Jermaine Kleine op de 300 meter horden, ook ranking nummer 1 van Nederland JJC, geselecteerd. Op grond van deze prestaties hadden Milan en Jermaine zich ook voor het Nederlandse team geplaatst afgelopen zomer in Enschede voor de kleine Interland tegen Nord Rhein Westfalen uit Duistsland.

Beide Atleten hebben de afgelopen tijd menig Twentse/clubrecords doen sneuvelen. Ook staan beide jongens gezamenlijk  bij meerdere onderdelen in de top 10 van Nederland. Het unieke van dit tweetal is dat ze elkaar al van af groep 5 op de basis school de Tandem Almelo kennen en samen in het schoolelftal hebben gevoetbald. De afgelopen jaren zijn het vrienden voor het leven geworden en hebben ze elkaar nooit uit het oog verloren.

Een aantal jaren geleden kwamen Jermaine als regionaal top wedstrijd zwemmer van de Veene Almelo  en Milan Beuning vanuit P.H  voetbal vereniging uit Almelo als top spits elkaar weer tegen in een gezamenlijke sport bij AVV SISU. Daar bleek al snel dat  de twee jongens  getalenteerde atleten waren. Dit duo maakte toentertijd gezamenlijk de keuze om over te stappen naar AC Tion waar oud Olympiër Marcel Dost de scepter zwaait.

Een goede keus gezien de resultaten van afgelopen jaar. Deze  gezworen kameraden zijn nu ze ook elkaars concurrenten op de meerkamp geworden. Desondanks hebben de atleten een  hoge gunfactor naar elkaar en zijn een voorbeeld voor wat sportief zijn inhoudt.

Twente mag best trots zijn op deze twee talentvolle atleten, Marcel Dost en zijn technische team zijn dat zeker bij AC Tion. 23 november zullen een aantal  bondscoaches en 1 of 2  top atleten van Nederland een clinic geven met de naam close the gap. Doelstelling is proberen aansluiting bij de wereld top  te krijgen.

Foto’s: Raymond Kleine van Gelden

 

Newsoutside Sportverlichting