SVZW ontvangt Hierden

Zaterdag speelt SVZW op het eigen sportpark in Wierden een wedstrijd tegen Hierden. Blijft SVZW ongeslagen op het eigen veld? Hierden heeft het heel moeilijk in de 1e klasse D. Na vijf gespeelde wedstrijden had de ploeg pas 1 punt gehaald. In die vijf wedstrijden werd ook maar 3 keer gescoord. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat Hierden ook al drie tegenstanders trof die naar verwachting bovenin gaan mee spelen op de ranglijst. Maar afgelopen zaterdag, in wedstrijd ronde 6, liet Hierden zien dat ze team zijn om rekening mee te houden. Want Bennekom werd thuis met 2-1 verslagen.

Handhaven in de 1e klasse dat is de bedoeling van de club. Met ingang van dit seizoen staat de 1e selectie onder leiding van Henri Brink (54). Hij was jarenlang assistent-trainer bij VVOG. Wat spelers mutaties betreft beleefde Hierden een rustige zomer. De selectie is nagenoeg in takt gebleven. Vorig seizoen eindigde Hierden uiteindelijk op de zevende plaats in de competitie. In 26 wedstrijden werden er toen 34 punten bij elkaar gevoetbald. Als er in mei 2020 weer 34 punten achter de naam van Hierden staan, dan is de doelstelling voor dit seizoen vast gehaald. Voorzitter van VV Hierden is Henk Timmer, in het verleden bekend als doelman van Feyenoord, FC Zwolle, AZ, Ajax, sc Heerenveen en het Nederlands voetbalelftal.

SVZW won tot nu toe alle thuiswedstrijden van dit seizoen. Dat wil dus zeggen 9 punten uit drie wedstrijden. De vorige thuiswedstrijd was wel de makkelijkste overwinning. SDV Barneveld had waarschijnlijk een off day, want ze gingen met 6-0 onderuit in Wierden. De verdediging van de bezoekers gaf veel ruimte weg, en SVZW maakte daar heel goed gebruik van. Ook mooi om te zien dat de goals door 5 verschillende spelers werden gemaakt. Hieruit blijkt dat SVZW niet van 1 speler afhankelijk is om doelpunten te maken.

Robin de Jong (foto) heeft zich wel ontpopt als de strafschoppen specialist van het team. Hij miste nog geen enkele penalty. Ook afgelopen zaterdag tegen Nunspeet benutte hij weer een strafschop. Op dit moment is hij de topscoorder van SVZW . De wedstrijd tegen Hierden begint om 14:45 uur. Door de KNVB is Peter Hulsmeijers aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd.

Foto’s: Henk Steen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer