Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag gaan de clubs in de eerste klasse D met elkaar de strijd aan in de 6e competitie ronde. Er komt al wel wat tekening op de ranglijst. De ploegen in de top staan nog wel mooi dicht bij elkaar. Vijf ploegen staan binnen een afstand van 4 punten. Dan 4 ploegen in de middenmoot. Het onderste gedeelte bestaat uit 5 ploegen. De rode lantaarn is in handen van KHC. Dat is iets waar niet veel volgers van de 1e klasse op gerekend hadden. Maar hier blijk maar weer uit dat je er elke zaterdag moet staan, want er worden geen punten cadeau gedaan. Dat bleek afgelopen zaterdag wel, want het hoog geplaatste Bennekom ging met 2-1 onderuit in Hierden. De eerste overwinning voor deze club in dit seizoen.

Bennekom – Nunspeet

Bennekom begon zaterdag heel slecht aan de wedstrijd tegen Hierden. Een snelle 2-0 achterstand kon niet meer worden weg gepoetst. Bennekom heeft dus wat goed te maken in deze thuiswedstrijd. Nunspeet verloor zaterdag van SVZW, maar speelde vooral in de 2e helft een goede wedstrijd. Het ontbrak aan de scherpte om de kansen te benutten. Bennekom zal de wedstrijd zeker scherp gaan beginnen, want ze willen niet opnieuw tegen puntverlies aanlopen.

DOS’37 – SDV Barneveld

Bij deze beide ploegen stond er afgelopen zaterdag een 6 op het scorebord. Dos’37 moest 6 tegendoelpunten incasseren van DOS Kampen. SDVB scoorde 6 keer tegen KHC. DOS’37 leed een terechte nederlaag in Kampen en moet zaterdag beter voor de dag komen om de punten te pakken. SDVB profiteerde optimaal van de slechte dag van KHC en won dan ook met 6-0. Voor deze tegenstanders een mooie wedstrijd om te laten zien waar ze staan. Winst betekend aansluiting met de top, verlies is voorlopig een plek in de middenmoot. Een gelijkspel is de verwachting bij deze wedstrijd.

DTS Ede – DZC’68

DTS Ede verloor afgelopen zaterdag van CSV Apeldoorn. Ze kregen een lesje effectiviteit in Apeldoorn, waar CSV heel scherp was in het benutten van de kansen. DZC’68 wist zaterdag een gelijkspel te halen tegen WHC. Een prima prestatie. Ook DTS zal gaan merken dat het niet eenvoudig is om de punten te halen tegen DZC’68. Een gelijkspel daar draait het op uit.

Go Ahead Kampen – DOS Kampen

Een mooi affiche is deze plaatselijke derby. Beide ploegen kunnen de punten wel goed gebruiken om wat plaatsen te stijgen op de ranglijst. Dit om niet echt in de onderste regionen te verzeilen. Maar het gaat in deze wedstrijd er vooral om dat je niet verliest. Van goed voetbal is vaak geen sprake in derby’s, maar de spanning en sfeer maken veel goed. Dat zal ook dit keer vast weer het geval zijn.

KHC – DFS

KHC maakt wel een heel slechte competitiestart. Maar 1 punt na 6 wedstrijden. Zaterdag kreeg KHC in Barneveld met een 6-0 nederlaag een geweldig pak slaag. DFS heeft dit seizoen een sterk team dat gewoon gaat meedraaien om de prijzen in de 1e klasse. KHC zal er alles aan gaan doen om deze thuiswedstrijd punten te halen, maar DFS heeft klasse genoeg om deze wedstrijd te winnen.

WHC – CSV Apeldoorn

Ook in Wezep staat er een mooie wedstrijd op het programma. Deze beide suptoppers gaan in deze wedstrijd uitmaken wie blijft aanhaken bij de top. WHC is thuis vaak heel goed op dreef. Dat zal tegen CSV Apeldoorn ook hard nodig zijn. Want CSV heeft samen met SVZW de meest productieve voorhoede van de 1e klasse. Daarnaast is Sander Krijns met 10 doelpunten in 6 wedstrijden de topscoorder van de competitie. Het kan een hele mooie wedstrijd worden, tussen twee ploegen die aanvallend voetbal spelen. De scorende kwaliteiten van CSV geven uiteindelijk de doorslag, zodat de drie punten naar Apeldoorn gaan.

Newsoutside Sportverlichting