EHV heren komen met de schrik vrij bij Shinty (0-1)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D bij Shinty in Driebergen met 0-1 gewonnen na een draak van een wedstrijd, die in veel opzichten een belediging was voor de hockeysport. De thuisploeg, laatste op de ranglijst met nul uit drie, gebruikte de tactiek van de verschroeide aarde en slaagde erin EHV volledig uit het spel te krijgen. Vrijwel niets lukte bij de Enschedeërs, die zichtbaar last hadden van het hobbelige veld en zich daaraan steeds duidelijker begon te ergeren, wat de kwaliteit van hun spel niet ten goede kwam, integendeel.

Het werd steeds meer harken en ploeteren, maar zonder succes, totdat Joris Maathuis vijf minuten voor tijd de tweede strafcorner binnensleepte (0-1). Interim-coach Jack Justus, die de zieke Roland Brouwer (foto) verving, was alleen tevreden met de drie punten, voor de rest had hij één van de slechtste wedstrijden in zijn lange carrière gezien: ‘Oké, het veld was niet best en Shinty speelde handbalhockey, maar ons antwoord was echt bar en boos. Het laatste kwart was aanvaardbaar, niet meer dan dat. Gauw vergeten deze wedstrijd en die drie punten zijn natuurlijk wel heel lekker.’

Foto: Laurens Lindner

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer