Geflatteerde nederlaag STEVO in en tegen Bemmel

STEVO moest zondagmiddag in een regenachtig Bemmel een 4-1 nederlaag slikken tegen de plaatselijke sportclub met dezelfde naam. Gezien het spelbeeld viel de uitslag te hoog uit voor SC Bemmel. STEVO was het overgrote deel gelijkwaardig aan de Gelderlanders en alleen in het kansen benutten was Bemmel uiterst effectief ten opzichte van STEVO.

Te wanhopen hoeft STEVO nog niet, maar de technische staf zal toch wat moeten verzinnen om de productiviteit te verhogen bij de voorwaartsen. Waar Bemmel maar enkele kansen tot scoren nodig heeft, daar liet STEVO vele goede mogelijkheden onbenut.
STEVO begon met goed voetbal aan het duel tegen SC Bemmel en in het eerste kwartier was het de gevaarlijkste ploeg. Roy Wigger had een goede kans, maar schoot de bal jammer genoeg in de handen van de keeper van Bemmel.

Bij een vrije trap van Bemmel in de 16e minuut was STEVO duidelijk niet bij de les en vanaf rechts werd stand-in keeper Bas Beernink verslagen in de verre hoek. Roy Kreuwel bleef overigens met een blessure langs de kant. STEVO bleef over de situatie van de vrije trap veel te lang in discussie met de scheidsrechter waardoor niet alle pionnen bij het vervolg op de juiste plek stonden. Een aandachtspunt voor de volgende wedstrijden. Heel onnodig was er nu de 1-0 achterstand.

STEVO was ook na de tegenvaller zeker niet de mindere, maar kwam wel met 2-0 achter net voorbij het halve uur. De bal uit een corner werd door Bas Beernink niet ver genoeg weggestompt. Het leer kwam precies voor de voeten van een speler van Bemmel, die met een rollertje de bal net langs de paal in het doel kon tikken.

Opnieuw voor STEVO nog geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten want het was gelijkwaardig. Een vloeiende aanval over links van Mike Nijkamp en diens voorzet werd voortreffelijk afgerond door Roy Wigger. De aansluitingstreffer kwam juist op tijd en het geloof was helemaal terug bij STEVO.

De 2-1 ruststand voor Bemmel bood voor STEVO nog alle perspectief om een goed resultaat weg te kapen. Het was dan ook jammer dat vrij vlot in de 2e helft een individuele actie van Bemmel de ploeg van trainer Geert Veldhuis (foto) weer dieper in de zorgen drukte. Stijn Harmelink werd uitgespeeld op de achterlijn en in het vervolg kreeg ook Bas Beernink het nakijken.

STEVO moest opnieuw aanzetten en Roy Wigger had pech dat zijn pegel op de keeper van Bemmel afketste. Aan de andere kant behoedde Bas Beernink STEVO voor een nog grotere achterstand. STEVO bleef er wel in geloven, het deed wat het kon en verscheen veelvuldig voor het doel van SC Bemmel, maar de finesse ontbrak volledig bij de voorwaartsen.

Mike Nijkamp bijvoorbeeld had op aangeven van Roy Wigger een prima mogelijkheid de achterstand te verkleinen maar de bal sprong ongelukkig van zijn voet en weer kans voorbij. Bemmel had die pech niet en wist in de resterende tijd nog een keer het net te vinden waardoor de 4-1 uitslag groot is maar wel geflatteerd.

Volgende week opnieuw een verre uitwedstrijd voor STEVO. In Nijmegen moet de confrontatie met BVC ’12 worden aangegaan. Wederom een zware dobber die om 14:00 uur begint.

Foto Veldhuis archief: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer