Heren Losser kopje onder bij Piranha

Afgelopen zaterdagavond speelde de waterpolo-heren van Losser in Enschede tegen Piranha. Door coach Rolf Jansink was vooraf al aangeven dat er tegen een mogelijke kampioenskandidaat werd gespeeld. Piranha is al een keer bekeken en is een fitte ploeg die ook spelen met veel beweging vanuit de 2de lijn. Losser speelde wederom met de jonkies Twan Geerdink en Daniel Kamphuis.

In de eerste periode startte Losser met een sterke opstelling wederom slecht. Onzorgvuldigheid in de aanval en wat pech in de afronding zorgden voor snelle contra’s met een doelpunt en 2 strafworpen, die eenvoudig werden afgemaakt. Gelukkig maakte ervaren midvoor Eric de Vries nog een aansluitingstreffer in de 1ste periode. Waardoor Losser verdiend tegen een 3-1 achterstand aankeek.

In de tweede periode maakte Losser een aantal aansluitingstreffers vanuit de 2e lijn via Joeri Wigger waardoor na een minuut spelen er weer 3-3 op het scorebord stond. Hierna liep Piranha via een strafworp, ongelukkige fout van keeper Bas van Egmond, weer uit naar 4-3. Wel werden in deze periode een aantal grote kansen gemist door de mannen van Losser.

Er was bij Losser weinig tot geen beweging vanaf de tops waardoor midvoor Eric de Vries niet aanspeelbaar was, en er werd overhaast en onnauwkeurig geschoten uit 2de lijn. Pluspunt was wel dat er grote kansen gecreëerd werden. Onder andere Stijn Korfage zette één van de betere spelers van Piranha van de bal maar wist helaas de 1-0 situatie niet af te ronden.

In de derde periode liep Piranha uit naar 6-3 en de 4de periode naar 9-4. Piranha rondde een aantal aanvallen goed af en Losser was aanvallend vrij onrustig en ongelukkig, mede door slordige afronding: een gemiste strafworp en 2 gemiste man meer situaties.

26 oktober staat er een belangrijke wedstrijd in Losser tegen Rheden H1 op het programma. Hier moeten eigenlijk wel drie punten gehaald worden om dit seizoen klasse behoud vroegtijdig zeker te stellen.

Periode standen: 3-1, 1-2, 2-0 en 3-1. Doelpunten Losser: Joeri Wigger 2, Eric de Vries en Stijn Korfage.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer